Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » SOS – Srbiji od srca, 3. jula na Kalemegdanu

SOS – Srbiji od srca, 3. jula na Kalemegdanu

Humanitarni koncert SOS – Srbiji od srca biće organizovan 3. jula na Kalemegdanu.

Za pomoć ugroženima od poplava sviraće bendovi iz Srbije, koje je pozvao menadžer Dragoljub Gane Pecikoza. Prikupljena sredstva namenjena su kupovini montažnih kuća.

– Ideja za koncert SOS – Srbiji od srca potekla je iz razgovora sa momcima iz Riblje čorbe, sa kojima sarađujem 20 godina – kaže Pecikoza. – Hteli su da pevaju za ugrožene od poplava, a onda su počeli da mi se javljaju i drugi sa istom željom. Predložio sam veliki koncert, kako bismo prikupili što više novca. Prvo smo pozvali Caneta iz Partibrejkersa, koji je odmah pristao da učestvuje u akciji. Zasad se prijavilo petnaestak bendova, ali lista izvođača se dopunjava. Angažovaćemo i naše prijatelje glumce da upotpune program.

U organizaciju se uključio i RTS, koji će prenositi koncert u zemlji i na satelitu. Gledaoci kraj malih ekrana moći će da učestvuju u ovoj akciji, tako što će tokom prenosa slati SMS poruke.

– Od prikupljenih novčanih sredstava planiramo da kupimo montažne kuće – objašnjava Pecikoza. – Hoćemo li uspeti da skupimo dovoljno za 10, 20 ili 30, zavisi od toga koliko će se prodati karata. Cena će biti 1.000 dinara. Eventim i Tiketlajn štampaće besplatno ulaznice, a za minimalne troškove pokušaćemo da nađemo spozora među pivarama. Otvorićemo namenski račun na kojem će se slivati novac, u šta će svaki bend imati uvid. Moja ideja je da na svakoj kući bude ispisano ime grupe koja svira na koncertu. (Novosti)

Lista izvođača

Riblja čorba, Partibrejkers, Van Gogh, Galija, Rambo Amadeus, Beogradski sindikat, Neverne bebe, Generacija 5, Kerber, Inspektor Blaža i Kljunovi, Električni orgazam, Dejan Cukić, Čutura, MVP, Bijesovi, Texas Flood…

loading...