Naslovna » Izlasci » Sport » Beogradski roler kup, 14. juna
Beogradski roler kup
Beogradski roler kup

Beogradski roler kup, 14. juna

Ispred šoping mola Delta City, u subotu, 14. juna od 10.00, biće održan Beogradski roler kup, to jest treća finalna trka.

Ljubitelji vožnje rolera imaće priliku da se trkaju u sprint disciplini na 100 metara. Svi zainteresovani moći će da se prijave za učešće, na dan trke, od 9.00 do 10.00.

Beogradski roler kup predstavlja besplatno takmičenje u brzoj vožnji rolera, koje ima za cilj promociju i unapređenje roler sporta u Beogradu ali i Srbiji. Trku organizuje Roler savez Srbije, u saradnji sa klizačko-rolerskim klubom Intro Line i sportskim klubom Olimpik, uz podršku Delta City-ja.

Takmičari će, u skladu sa uzrastom, biti podeljeni u šest kategorija: deca (do šest godina), kadeti B (od sedam do osam godina), kadeti A (od devet do 11 godina), juniori B (od 12 do 14 godina), juniori A (od 15 do 17 godina), seniori (od 18 do 40 godina) i veterani (stariji od 40 godina).

Dozvoljene su sve vrste rolera (fitness i speed), a u toku trke obavezno je nošenje kaciga koje će moći i besplatno da se pozajme, na dan trke. Takođe, savetuje se trkačima da tokom takmičenja nose i drugu zaštitnu opremu (štitnici za laktove, kolena, šake…)

Svi takmičari imaće obezbeđenu stazu za trku, a u ukupnom plasmanu biće rangirani u skladu sa vremenom koje im je potrebno za prelazak razdaljine od 100 metara, u sprint disciplini.

Svi zainteresovani roleraši imaće priliku da u subotu, 14. juna, pokažu svoju brzinu i spretnost u vožnji rolera, a najbolji od njih osvojiće i vredne nagrade. (danubeogradu.rs)

loading...