Naslovna » Izlasci » Sport » Beogradski roler kup: Finalna trka na 100 metara
Beogradski roler kup
Beogradski roler kup

Beogradski roler kup: Finalna trka na 100 metara

Besplatno takmičenje u brzoj vožnji rolera Beogradski roler kup ulazi u završnicu. U subotu, 21. juna od 10.00, ispred šoping-mola Delta City biće održana trka u sprint disciplini na 100 metara.

Svi zainteresovani moći će da se prijave za učešće, na dan trke, od 9.00 do 10.00. Prethodno najavljena trka, za 14. jun, odložena je zbog kiše i nepovoljnih vremenskih uslova za takmičenje.

Beogradski roler kup promoviše i unapređuje roler sport u Beogradu, ali i Srbiji. Trku organizuje Roler savez Srbije, u saradnji sa klizačko-rolerskim klubom Intro Line i sportskim klubom Olimpik, a uz već tradicionalnu podršku Delta City-ja.

Takmičari će, u skladu sa uzrastom, biti podeljeni u šest kategorija: deca (do šest godina), kadeti B (od sedam do osam godina), kadeti A (od devet do 11 godina), juniori B (od 12 do 14 godina), juniori A (od 15 do 17 godina), seniori (od 18 do 40 godina) i veterani (stariji od 40 godina).

Dozvoljene su sve vrste rolera (fitness i speed), a u toku trke obavezno je nošenje kaciga koje će moći i besplatno da se pozajme, na dan trke. Takođe, savetuje se trkačima da tokom takmičenja nose i drugu zaštitnu opremu (štitnici za laktove, kolena, šake…)

Svi takmičari imaće obezbeđenu stazu za trku, a u ukupnom plasmanu biće rangirani u skladu sa vremenom koje im je potrebno za prelazak razdaljine od 100 metara, u sprint disciplini.

Svi zainteresovani „roleraši“ imaće priliku da u subotu, 14. juna, ispred Delta City-ja, pokažu svoju brzinu i spretnost u vožnji rolera, a najbolji od njih osvojiće i vredne nagrade. (danubeogradu.rs)

loading...