Naslovna » Izlasci » Demo Masters: Pobedio Shuffle iz Aranđelovca
Demo Masters
Demo Masters

Demo Masters: Pobedio Shuffle iz Aranđelovca

Posle 25 kvalifikacionih večeri Demo Masters takmičenja, u finalu je pobedio rok bend Shuffle iz Aranđelovca.

Kao prvu i veoma posebnu najavu proslave 50 godina Doma omladine Beograda tokom 2014. godine, od 10. novembra 2013. u program je vraćeno najpopularnije i najdugovečnije takmičenje neafirmisanih rok grupa u našoj zemlji – Demo Masters, u koprodukcijskoj saradnji sa Vladom Džetom, rodonačelnikom ove manifestacije.

Tokom sedam meseci predstavljali su se mladi muzičari i otkrivali svoje talente. U takmičarskom programu ukupno je sviralo 100 grupa, sa više od 500 muzičara.

U finalu je nastupilo četrnaest bendova. Osim grupe Shuffle, nagrađeni su i esid metal bend Wolfram iz Novog Sada (drugo mesto) i bluz rok sastav Convoy iz Šapca.

Pobednički bend Shuffle dobio je gitarsko pojačalo Marshal, a deo nagrade je i nastup na Arsenal festu u Kragujevcu. Pobednicima je omogućeno snimanje singla, spota, profesionalnih fotografija, medijska promocija i koncert na „Zidiću“ ispred Doma omladine.

Tri prvoplasirana benda snimiće koncerte za emisiju „Bunt“ na RTS-u, a Mascom će objaviti CD kompilaciju sa pesmama svih finalista.

Na Platou Milana Mladenovića ispred Doma omladine, na popularnoj letnjoj sceni na „Zidiću“, 29. juna svečano se završava takmičenje neafirmisanih bendova Demo Masters, koncertom tribjut sastava. Od 19.00 nastupiće najbolji mladi bendovi koji sviraju obrade i u veselom raspoloženju, uz mnoštvo hitova koje svi volimo, eksplozivno zaokružiti sedmomesečni ciklus predstavljanja mladih muzičara i novih talenata, pokrenut krajem 2013. godine kao prva i veoma posebna najava obeležavanja 50 godina Doma omladine Beograda.

Nastupaju: Nemesis, Evakuacioni izlaz, Miraz Tribjut, Bricks And Cans, Lavlja gandža, Morfijum, Without Fear i Exeri.

Ovaj koncert je deo obeležavanja „Dana odluke“, odnosno 50 godina od donošenja odluke o osnivanju Doma omladine Beograda. (danubeogradu.rs)