Naslovna » Porodica » Deca » DNK: Naučni letnji raspust 2014.
Centar za promociju nauke - DNK
Centar za promociju nauke - DNK

DNK: Naučni letnji raspust 2014.

Centar za promociju nauke organizuje naučni letnji raspust, tradicionalnu manifestaciju za mališane, DNK. Ovoga puta u pitanju su programi Dečijeg naučnog kluba i Dečijeg naučnog kampa.

Počev od Dana nauke, 10. jula, učenici će imati priliku da deo raspusta provedu u društvu sa naukom. Ove godine, DNK se organizuje u dve posebne celine. Prvu čini program koji traje devet dana i organizuje se iz dana u dan u Beogradu pod nazivom Dečji naučni klub od 10. do 18. jula, dok je druga DNK celina višednevni Dečji naučni kamp u Viminacijumu i biće održan 12. i 13. jula.

Dečji naučni klub 2014.

Ideja naučnog kluba je da se deca u društvu vršnjaka, na zanimljiv i interaktivan način upoznaju sa biologijom, fizikom, hemijom, astronomijom, matematikom, psihologijom i drugim naukama. Polaznici ovogodišnjeg Dečjeg naučnog kluba će iskusiti mnoštvo zabavnih sadržaja i lično se uključiti u aktivnosti koje vodi stručni tim. Važan element naučnih klubova je i druženje sa vršnjacima sličnih interesovanja.

Program Dečjeg naučnog kluba traje ukupno devet dana i održava se iz dana u dan u Naučnom klubu CPN, u samom centru Beograda, u prostoru idealnom za boravak dece i sprovođenje naučnopopularnih aktivnosti.

Aktivnosti su organizovane svakodnevno od 10. do 18. jula u periodu od 9.30 do 14.30. U klubu mogu učestvovati deca starosti između sedam i 12 godina. Sve aktivnosti su prilagođene ovom uzrastu. Dnevna ulaznica Dečji naučni klub je 500 dinara.

Dečji naučni kamp 2014.

Centar za promociju nauke će, kao i 2013. godine, ovog leta ponovo omogućiti mališanima da se uključe i u Dečji naučni kamp u Viminacijumu.

Kao što će Dečji naučni klub dati priliku mališanima da tokom dnevnog programa upoznaju nauku na najzanimljiviji način, tako će im Dečji naučni kamp omogućiti da provedu vikend ispunjen naukom, i to na najčuvenijem arheološkom nalazištu u Srbiji. Program kampa se sastoji od naučnih radionica, obilaska arheoloških lokaliteta i učestvovanju u arheološkom iskopavanju, kao i od društvenih aktivnosti.

O deci u kampu brigu vode stručni edukatori sa dugogodišnjim iskustvom, stručnjaci za više naučnih oblasti, kao i vaspitači. Tokom dvodnevnog programa, polaznici su smešteni u samom kompleksu Viminacijuma.

Kamp će ove godine biti održan 12. i 13. jula. Cena ovogodišnjeg Dečjeg naučnog kampa, koja pokriva troškove, iznosi 5.000 dinara po detetu.

Ceo program (Dečji naučni klub + Dečji naučni kamp, ukupno devet dana): 7.000 dinara. Moguće je ostvariti popust ukoliko se kupuje komplet ulaznica za sve dane rada kluba ili za kupovinu karata za više od jednog deteta po porodici.

Zainteresovani se mogu javiti putem elektronske pošte centar@cpn.rs i na telefone 011/2400-260, 060/7040-186. (danubeogradu.rs)

loading...