Naslovna » Izlasci » Festivali » Festival Zajedno Zusammen u Srbiji
Sormeh
Sormeh

Festival Zajedno Zusammen u Srbiji

Od 19. juna do 15. jula u Beogradu, Kragujevcu i Zrenjaninu biće organizovan festival Zajedno Zusammen.

Gostovaće muzičari koji se kreću u različitim žanrovima, od novog rok zvuka, preko džeza i improvizacije, do world music i onog što pripada DJ kulturi i elekronskoj muzici.

Festival Zajedno Zusammen počinje nastupom trija Sormeh iz Beča, 19. juna, u okviru Ethno Fusion Festa. Ovaj world music trio muzičarki iz Irana i Srbije će nastupati i u Kragujevcu, Zrenjaninu i Grockoj, a žanrovski sličan sastav će videti i publika na malim ekranima, kada 25. juna RTS Digital bude prenosio koncert grupe Donauwellenreiter iz Studija 6 Radio Beograda.

Glavni festivalski vikend, 28. i 29. juna, biće u Barutani, koja je ovog leta ponovo aktivirana kao koncertni prostor. Veliku žurku će prirediti Patrick Pulsinger i sastav ElectroGuzzi 28, a austrijsku pop kulturu će dan kasnije predstaviti DelaDap! i Koenig Leopold.

Die Guitarren der Liebe iz Graca nastupaju u KC Rex, 1. juna, a festival zatvara duet Isabelle Duthoit i Franz Hautzinger 15. jula.

U okviru festivala Irina Karamarković u KC Gradu održaće predavanje o položaju umetnika sa Balkana u Austriji u poslednjih 20 godina.

Austrijski Kulturni forum u Beogradu i Udruženje Ring Ring i Music Information Center Austria iz Beča organizuju nastupe muzičara koji žive i rade u Austriji, ali tamo nisu rođeni, niti odrasli. (danubeogradu.rs)