Naslovna » Izlasci » Izložbe » Izložba „O kosi“ Tine Marić 16. juna u Zavodu
Tina Marić - O kosi

Izložba „O kosi“ Tine Marić 16. juna u Zavodu

Izložba fotografija autorke Tine Marić „O kosi“ biće otvorena 16. juna u 20.00 u Zavodu (Kraljevića Marka 1).

Mlada umetnica inspirisana je lepotom ženske kose kao manifestacijom njihove unutrašnje energije.

Kustoskinja izložbe mr. Ivane Petrović kaže:
– Kosa je prirodni ornament tela svake žene, nešto mnogo više od jednostavnog anatomskog rama njenog lica. Ne postoji epoha u istoriji raznih kultura i naroda u kojoj kosi nije posvećena posebna pažnja i pripisana široka lepeza mogućih značenja. Kosa – moćni atribut ženstvenosti skriva u sebi čitav jedan univerzum značenja, kompleksan svet tajni i misterija. U takvom kontekstu kosa žene nadilazi vremensku dimenziju i vekove i stiže do savremenog doba. U ovom „šarmantnom oružju zavođenja“ istkana je misterija svake žene, u njoj se skrivaju zagonetke i tajne njenog bića. Kosa je odraz njene stalne akcije i transformacije, postaje kodeks za čitanje njenih emocija i postaje glavno oružje ženskog šarma.

Autorka Tina Marić diplomirala je istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Član je ULUPUDS-a od 2013. godine. Pored rada na polju istorije umetnosti bavi se i fotografijom od 2009. godine kao freelance fotograf. Polje interesovanja su joj portretna i fotografija trenutka.

Radila je fotografije za brojna kulturna dešavanja kao što je MAD festival na Ušću, 11. Međunarodno bijenale ilustracije Zlatno pero Beograda, 44. Majska izložba, Beogradska nedelja dizajna i 16. Beogradska mini art scena. Pored samostalne izložbe „Burning Man“, učestvovala je na više grupnih izložbi.

Izložba „O kosi“ biće otvorena do 26. juna. (danubeogradu.rs)