Naslovna » Izlasci » Sport » Sportske igre mladih i u Beogradu od 13. do 27. juna
Sportske igre mladih
Sportske igre mladih

Sportske igre mladih i u Beogradu od 13. do 27. juna

Sportske igre mladih, najveći projekat za decu i omladinu, potpuno besplatno će se održati za sve učenike u dvanaest gradova Srbije od 13. do 27. juna.

Mladi će se takmičiti u sledećim sportovima: mali fudbal, između dve vatre, fudbal u kavezu – kejdžbol, ulična košarka i sprint na 60 metara. Prijavite se OVDE.

Turnir u Beogradu biće održan 13. juna, u Novom Beogradu i Zemunu 14. juna, a onda i u Boru (16. jun), Nišu (17. jun), Kragujevcu (18. jun), Kruševcu (19. jun), Novom Pazaru (20. jun), Pančevu (21. jun), Vršcu (23. jun), Novom Sadu (24. jun) i Subotici (25. jun.). Veliko srpsko finale će biti održano u Beogradu, 27. juna.

Pobednici iz Srbije besplatno će putovati na završni turnir u Splitu.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izrazio je zadovoljstvo jer započinje jedan od najmasovnijih projekata u Evropi i svetu za popularizaciju sporta kod dece.

– Bitno je da deca uživaju, ali i da programom edukujemo i roditelje. Deci skrećemo pažnju da moraju da se bave sobom i vrednuju prave vrednosti. Upravo je sport najdelotvorniji lek – poručio je Udovičić.

Predsednik Udruženja Sportske igre mladih u Srbiji Gordan Todorović rekao je da manifestacija predstavlja jedinstvenu priliku da se novi naraštaji nekada posvađanih suseda druže kroz igru, znanje i veštinu.

– Naši sportisti su nebrojeno puta do sada pokazali da su veći ambadasori naše zemlje nego profesionalne diplomate i političari – istakao je Todorović.

On je prethodno u ime udruženja potpisao sporazum sa Savezom za školski sport Srbije, kojeg je predstavljao njegov predsednik i proslavljeni odbojkaš Željko Tanasković. Tanasković je tom prilikom podsetio da kroz aktivnosti i takmičenja saveza godišnje prođe impozantnih više od 350 hiljada školske dece. Bavljenje sportom treba da bude svakodnevnica svakog deteta, poručio je Tanasković.

Prezentaciji su prisustvovali brojni proslavljeni sportisti Srbije, od kojih će većina biti i prezenteri ove manifestacije, poput Milorada Čavića, Emira Bekrića i Danila Ikodinovića.

Sportske igre mladih su prošle godine okupile više od 150 hiljada dece u Hrvatskoj i BiH, dok se ove godine očekuje da taj broj bude veći, s obzirom na to da će i deca iz 12 srpskih gradova učestvovati na manifestaciji. (danubeogradu.rs)