Naslovna » Izlasci » Film » Triler „Hladni jul“ od 10. jula na velikim platnima
Hladni jul
Hladni jul

Triler „Hladni jul“ od 10. jula na velikim platnima

U novom filmu reditelja Džima Mikla „Hladni jul“ (Cold In July), koji će se prikazivati u bioskopima od 10. jula, uloge tumače Majkl K. Hol, Sem Šepard i Don Džonson.

Život potpuno običnog čoveka, Ričarda Dejna, počinje da se raspada kada slučajno upuca uljeza u svojoj kući. „Prst mi je samo skliznuo“, objašnjava on u šoku, dok lokalna zajednica jedva čeka da mu dodeli zasluge heroja. Ne poteže se pitanje optužnice protiv njega, lokalni policajci su, u najmanju ruku, zahvalni što im je jedan prestupnik više skinut sa vrata.

Njihova ravnodušnost je data kao kontrast Ričardovom šoku i osećanju krivice i ubedljivo implicira na zakone o oružju u SAD. Slučajno ili namerno, ubistvo nenaoružanog uljeza predstavlja zločin koji može da prođe nekažnjeno – ali, politika se brzo potiskuje u drugi plan, dok se ta, naizgled, jasna premisa pretvara u dramu sa puno neočekivanih obrta. Otac ubijenog dolazi u grad da bi izneo skrivene pretnje, Ričard shvata da je on samo pion u mnogo većoj i užasnoj igri.

Reditelj Džim Mikl objašnjava kako je na njega uticalo ovo ostvarenje: „Veoma mi se dopada, zbog tog sveta i tona kojim je predstavljen. Obično kad završim neki film, više ne želim da se vraćam na njega. Barem ne neko vreme. Ali sa ovim je drugačije, jer mogu da zamislim da sam i dalje u toj priči.“ (danubeogradu.rs)