Naslovna » BG špijun » Svetske prestonice » Beč: Festival ImPulsTanz 2014
Beč - Festival Impulstanz
ImPulsTanz: Alen Platel / Les ballets C de la B & Münchener Kammerspiele © Julian Röder / Ju-Ostkreuz

Beč: Festival ImPulsTanz 2014

Ovog leta će glavni grad Austrije, Beč, postaće međunarodni centar plesa. Na najvećem festivalu plesa u Evropi ImPulsTanz od 17. jula predstaviće se plesačke zvezde poput DV8 Physical teatra, Žerom Bela i Alena Platela.

Svetsku premijeru komada o muškoj seksualnosti i ljubavi – „Džon“ izvešće DV8 Physical teatar. Komad „Žerom Bel“ iz 1995. godine od istoimenog autora moći će da se vidi u originalnom izdanju, dok iz Južne Afrike dolazi Dada Masilo sa humorističkom verzijom „Labudovog jezera“. Gosti festivala biće belgijski koreograf Alen Platel i Les Ballets C de la B.

Od austrijskih plesnih trupa nastupaće Kris Haring sa svojom grupom Liquid Loft i najnovijom produkcijom Deep Dish-a. Na festivalu će biti prisutni i Amanda Pina i Daniel Cimerman, Georg Blaške i Akemi Takeja.

U bečkom „Arsenalu“ na raspolaganju će biti oko 230 radionica za sve ljubitelje plesa, kako početnike, tako i za profesionalce. U toku festivala će svako veče nastupati i di-džejevi na Festival-Lounge-u u bečkom Burgteatru.

Festival će trajati do 17. avgusta. (danubeogradu.rs)