Naslovna » BG svaštara » Književnost » Laguna: Hanter Dejvis – Bitlsi
Laguna: Hanter Dejvis - Bitlsi
Laguna: Hanter Dejvis - Bitlsi

Laguna: Hanter Dejvis – Bitlsi

Jedina autorizovana biografija grupe Bitlsi, čiji je autor Hanter Dejvis a izdavač Laguna, od danas je u prodaji u beogradskim knjižarama.

Dokument stoleća jedina je knjiga istinski pronikla u Bitlse (The Beatles), ključni je svetski bestseler čiji je značaj rastao sa bendom od prvog objavljivanja do danas.

Hanter Dejvis je 1967. i 1968. proveo osamnaest meseci sa ovim muzičarima kada su Bitlsi bili na vrhuncu moći, definisali generaciju i promenili lice popularne muzike. Kao njihov jedini ozvaničeni biograf, imao je neponovljiv pristup ne samo Džonu, Polu, Džordžu i Ringu već i njihovim prijateljima, porodicama i saradnicima.

Prisutan u presudnom trenutku, on je sakupio čitavo blago intimnog i razotkrivajućeg materijala koji ovu klasičnu knjigu o Bitlsima još čini putokazom za sve druge biografe.

Hanter Dejvis je ostao blizak sa članovima sastava i tako godinama imao pristup novim informacijama.

U knjizi „Bitlsi – jedina autorizovana biografija“ više od četrdeset godina od prvog objavljivanja, sadržan je materijal koji nikada ranije nije objavljen, iz autorovih arhiva, ali i od samih Bitlsa, što omogućava novi uvid u legendu o njima.

Zanimljivost

Jednostavno i stvarno poreklo imena grupe:
Džon se setio jedne vrste insekata sa čijim bi se nazivom dalo poigrati. On je kao dete punio sveske takvim igrama reči. „Pale su mi na pamet bube (beetles). Iz zezanja, odlučio sam da to napišem kao BEAtles da bi asociralo na bit-muziku…“ (danubeogradu.rs)