Naslovna » Izlasci » Film » „Matori žigolo“ od danas u bioskopima
Matori žigolo

„Matori žigolo“ od danas u bioskopima

Komedija „Matori žigolo“ (Fading Gigolo) prikazuje se u beogradskim bioskopima.

Ovo je autorski projekat Džona Tortura (scenario, režija i glavna uloga), a uloge tumače i Šeron Stoun, Sofija Vergara, Vudi Alen, Vanesa Paradi, Liv Šrajber.

Na predlog svog prijatelja Mareja, Fjoravante počinje da se bavi najstarijim zanatom i završava sa nečim što nije ni pretpostavljao da je tražio. Ideja za ovaj poduhvat javila se kada je Mareju njegov dermatolog, dr Parker predložila da učestvuje u „trojci“ sa njom i njenom takođe prelepom drugaricom Selmom.

Borba sa skorašnjim zatvaranjem svoje knjižare naterala je Mareja da razmisli o finansijskom potencijalu ove ponude i uplitanjem svog prijatelja Fjoravantea u taj dogovor. Iako Fjoravante na početku okleva da postane Marejeva „dama lakog morala“, ipak shvata da mu je novac potreban i da postoji gorih načina da se zaradi novac za život od pričinjavanja zadovoljstva dvema lepim ženama.

Partnerstvo se stvara i Fjoravante je na putu do spavaće sobe dr Parker za generalnu probu trostuke uživancije.

Marej usput nailazi na drugog klijenta za Fjoravantea: neobičnu Avigal, udovicu hasidskog rabina, za kojeg se udala jako mlada. Dvadeset godina kasnije, Avigal je samohrani roditelj šestoro dece sa puno uspomena na život unutar zatvorenog sveta hasidske zajednice vernika i očajničkom željom da iskusi nešto novo. Kada joj Marej bude predložio da se vidi sa Fjoravanteom ona će ščepati tu priliku znatiželjno, ne znajući gde će je odvesti. Fjoravanteov nežan dodir na njenim leđima kod nje će probuditi osećanje koje do sada nikada nije osetila, a kod Fjoravantea će izazvati neočekivanu reakciju.

U međuvremenu, Dovi prati Avigalin svaki pokret. Dovi je čovek iz hasidske pastve koji čezne za Avigal od svog detinjstva. Ograničen religijom i nesigurnošću, on svoju strast preoblikuje u konstatnu brigu o Avigal i njenoj deci. Nakon što je video Avigal i Fjoravantea zajedno, u njemu se budi sumnja, a nedugo zatim i ljubomora.

Dok Fjoravante obilazi spavaću sobu dr Parker i Selme, a sa druge strane ima i mnogo čednije susrete sa Avidal, Marej shvata da nije lako biti podvodač i da će se svetovno i crkveno sudariti kad-tad.

Koliko duhovit, toliko i potresan, peti film Džona Tortura (nakon „Mac“, „Illuminata“, „Romance & cigarettes“, i „Passionate“) govori o ljudskoj beskrajnoj i nikada zadovoljavajućoj potrazi za srećom kroz seks i ljubav. (danubeogradu.rs)