Naslovna » Izlasci » Festivali » Počeo prvi Musicology festival na Kalemegdanu
Nikola Konte
Nikola Konte

Počeo prvi Musicology festival na Kalemegdanu

Sinoć su održani prvi koncerti u okviru premijernog izdanja Musicology festivala, koji predstavljaju Bitefartcafe i Staropramen na teniskim terenima Kalemegdana.

Festival je počeo kako dolikuje, dobrom svirkom i pozitivnim vibracijama. Posetioce je od devet sati uspešno zagrevao bend MaraQYa koji je na Musicology festivalu premijerno odsvirao singl „Stay Down“ čija se televizijska premijera očekuje u ponedeljak, a predstavili su i ostale pesme sa novog albuma.

Malo više od sat vremena kasnije, na binu je izašao prvi hedlajner festivala, Nikola Konte sa svojim bendom predvođenim raskošnim vokalom Marvina Parksa, koga zovu i novi Gregori Porter. Nikola je na Musicology festivalu, premijerno u regionu, uživo izveo i materijal sa novog albuma „Free Souls“, koji predstavlja istraživački poduhvat dubina sopstvene duše i muzičke ličnosti poznatog gitariste, kompozitora i di-džeja.

Publika je sa oduševljenjem i gromoglasnim aplauzom ispratila svaku pesmu italijanskog kantautora, da bi se, posle završenog koncerta, žurka nastavila u letnjem klubu BitefArtCafe uz di-džej set Željka Kerleta, koji je publiku zadržao u klubu do ranih jutarnjih časova.

Drugi dan festivala donosi nastup još jednog velikog imena italijanske muzičke scene, Maria Biondia, dok će u subotu nastupiti Kezaja Džons, da bi švedska muzička mašina Dirty Loops zatvorila prvo izdanje Musicology festivala.

Karte se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Eventima po ceni od 1.500 dinara za parter i 2.000 dinara za VIP. (danubeogradu.rs)