Naslovna » Izlasci » Film » Premijera filma „Planeta majmuna: Revolucija“ na otvorenom!
Planeta majmuna: Revolucija
Planeta majmuna: Revolucija

Premijera filma „Planeta majmuna: Revolucija“ na otvorenom!

U četvrtak, 17. jula od 21.00 i u ponoć, na košarkaškim terenima Crvene zvezde na Malom Kalemegdanu, biće premijerno prikazan film „Planeta majmuna: Revolucija“ (Dawn of the Planet of the Apes).

Zbog kiše, premijera je pomerena sa srede na četvrtak. Karte za premijeru filma i za dodatnu projekciju mogu da kupe preko prodajne mreže Eventima po ceni od 450 dinara. Uz svaku kupljenu ulaznicu, posetioci će dobiti besplatne kokice na premijeri filma. Projekcije će biti održane bez obzira na vremenske uslove.

Poklonici „sedme umetnosti“ uživaće u intrigantnoj priči o poreklu fiktivnog univerzuma Planete majmuna. Prethodni deo „Planeta majmuna: Početak“ oborio je sve rekorde gledanosti širom sveta pre tri godine.

Deset godina poslepojave smrtonosnog virusa koji je desetkovao ljudski rod situacija nije nimalo sjajna. Zajednica genetski modifikovanih majmuna, koje predvodi šimpanza Cezar, raste i preuzima vođstvo na Zemlji, ali grupa ljudi koja je preživela katastrofalan virus preti da ih ugrozi. Jedno vreme vladao je osetljiv i kratkotrajan mir, ali su se dve strane na kraju ipak našle na ivici rata koji će odrediti dominantnu vrstu na planeti.

Novo ostvarenje iz serijala „Planeta majmuna“ snimano je na otvorenom posebnom tehnologijom i 3D kamerama i predstavlja jedan od najambicioznijih filmova koji je snimljen na taj način. Zahvaljujući prvim pretpremijernim projekcijama, kritičari širom sveta film „Planeta majmuna: Revolucija“ nazivaju „instant klasikom“ i daju mu najviše ocene.

U borbi u kojoj su suprotstavljeni čovek protiv majmuna, reditelj filma Met Rivs, okupio je glumačke zvezde Gerija Oldmana, Džejsona Klarka, Keri Rasel i Endija Serkisa.

Posle premijere na Kalemegdanu, publika će biti u prilici da vidi film u 2D i 3D tehnici od 17. jula u bioskopima. (danubeogradu.rs)