Naslovna » Izlasci » Festivali » Program prvog Musicology festivala
Keziah Jones
Keziah Jones

Program prvog Musicology festivala

Kompletiran je program prvog Musicology festivala koji će biti održan od 24. do 27. jula na teniskim terenima Kalemegdana.

Do početka prvog Musicology festivala ostalo je nedelju dana i odbrojavanje do izlaska prvog izvođača na binu polako počinje.

Polako se privodi kraju i provera takozvanih „rajdera“ izvođača, gde se treba pobrinuti da oprema, smeštaj, hrana, piće i ostale stvari koje su izvođači poželeli budu do kraja ispoštovane. Zanimljivo je da su skoro svi inostrani izvođači naveli da žele da probaju domaću hranu i da se raduju da vide grad, ukoliko za to bude vremena.

Svi izvođači imaju i posebne želje kada je osvetljenje u pitanju, te na primer Mario Biondi i Nikola Konte žele mirno i diskretno svetlo, kako bi posetioci osetili pravi duh soula i džeza, dok će nešto energičniju svirku Kezaje Džonsa i Dirty Loops pratiti i dosta atraktivniji „lajt šou“.

Prvi bend koji će izaći na binu Musicology festivala je neo soul bend iz Beograda, a nastupiće pre italijanskog gitariste, didžeja, kompozitora i producenta Nikole Kontea. Nikola će se predstaviti Beograđanima sa bendom a osim starih pesama, predstavi će novi album „Free Souls“. Prvo veče festivala zatvoriće Željko Kerleta svojim didžej setom na žurki koja se seli u klub Summer Stage BitefArtCafe.

Dirty Loops
Dirty Loops

Teška artiljerija

Zanimljiv i logičan povratak na scenu, obeležiće početak druge večeri festivala. Naime, posle pauze od skoro deset godina (MR)Relic bend će nastupom na festivalu najaviti ponovno okupljanje.

Centralni nastup drugog dana je svakako nastup jednog od najlepših vokala današnjice: Mario Bjondi u Srbiju stiže posle rasprodate turneje po Brazilu, nastupa u Holandiji u najpoznatijem „open air“ klubu Woodstock, te nastupa na Umbria Festivalu u Italiji. Nikola Konte će se predstaviti publici Musicology festivala i posle Bjondija, ali ovoga puta kao didžej na after partiju.

Za nastup muzičkog revolucionara, Kezaje Džonsa, u subotu, publiku će zagrejati hrvatski neo soul fank bend koji postoji od 2003. godine i trenutno radi na trećem albumu. El Jazzyra će produžiti subotnji provod i to u Summer Stage klubu. Ovaj niški fusion sastav kombinuje DJ set sa živim nastupima različitih instrumentalista (gitara, saksofon, perkusije, klarinet, bas).

U nedelju će binu okupirati teška artiljerija Srbije vs. teška artiljerija Švedske. Drugim rečima, Vasil Hadžimanov bend nastupiće u 21.00, da bi posle toga globalna atrakcija Dirty Loops prvi put u regionu zasvirala za svoje mnogobrojne fanove. DJ Pookie će svojim setom zatvoriti četvorodnevni Musicology.

Karte za festival se prodaju preko mreže Eventima po ceni od 1.200 dinara za dnevnu kartu i 3.999 dinara za komplet karata. (danubeogradu.rs)

Program

Četvrtak, 24. jul
21.00… Maraqya
22.00… Nicola Conte Live
24.00… Željko Kerleta – afterparty

Petak, 25. jul
21.00… (MR)Relic
22.00… Mario Biondi
24.00… Nicola Conte DJ set – afterparty

Subota, 26. jul
21.00… ManGroove
22.00… Keziah Jones
24.00… El Jazzyra – afterparty

Nedelja, 27. jul
21.00… Vasil Hadžimanov bend
22.00… Dirty Loops
24.00… DJ Pookie – afterparty