Naslovna » Izlasci » Film » Bioskop pod zvezdama – ciklus španskog filma
Ne plaši se
Ne plaši se

Bioskop pod zvezdama – ciklus španskog filma

Od 10. avgusta do 7. septembra, nedeljom od 20.00, u bašti KC Grad (Braće Krsmanović 4) biće organizovan filmski ciklus „Bioskop pod zvezdama“.

Ciklus obuhvata različite filmove koji su relevantan dokaz pluraliteta španske kinematografije, koja je uvek održavala nesmetan dijalog sa društvom koje oslikava i kojem se obraća.Za dž

Ovaj filmski ciklus kombinuje različite tematike i filmske tehnike kako bi pokazao suštinski raznovrsnu prirodu drugog veka španskog filma.

Organizator je Institut Servantes.

Ulaz je slobodan. (danubeogradu.rs)

Program

Nedelja, 10. avgust (20.00) Rođaci
Dijega (Kim Gutijeres) je napustila devojka Jolanda (Nurija Gago) pet dana pre venčanja. bŠta je najzrelije i najpametnije što može da učini kako bi to prevazišao? 1. Da se pojavi u crkvi na dan venčanja, za slučaj da se ona predomisli. 2. Da se napije i galami sa svojim rođacima Hulijanom (Raul Arevalo) i Hoseom Migelom (Adrijan Lastra). 3. Da ode sa rođacima na seosku slavu u Komiljas, seoce gde su letovali kao klinci, i da tamo pokuša da ponovo osvoji Martinu (Inma Kuesta), svoju ljubav iz mladosti.

Nedelja, 17. avgust (20.00) Ne plaši se
Junakinja filma je Silvija, devojka koja je od malena bila očeva ljubimica da bi ubrzo postala i njegova žrtva. Trpela je njegovo seksualno maltretiranje skoro dve decenije, a onda je rešila da se više ne plaši, da mu se suprotstavi i da ponovo izgradi život.

Nedelja, 24. avgust (20.00) Snežana
„Snežana“ Pabla Berhera je originalno viđenje popularne priče braće Grim, smešteno u ambijent juga Španije dvadesetih godina prošlog veka.

Nedelja, 31. avgust (20.00) Prodaće i kišu
Ovo je film o filmu i film u filmu. Pratimo filmsku ekipu koja u Boliviji snima film o španskom osvajanju ove zemlje zarad eksploatacije zlata. Paralelno, samo snimanje ugrožavaju protesti zbog privatizacije resursa pijaće vode i zakona koji običnim ljudima zabranjuju čak i da skupljaju kišnicu.

Nedelja, 7. septembar (19.00) Za 80 dana
Aksun je žena od 70 godina koja dolazi u bolnicu da bi se brinula o bivšem mužu svoje ćerke. Njeno iznenađenje će biti ogromno kada shvati da je žena koja posećuje bolesnika pored, Majte, njena velika prijateljica iz mladosti. Uskoro će shvatiti da je hemija među njima ista kao pre 50 godina.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.