Naslovna » Izlasci » Film » „Dva čoveka u gradu“ u bioskopima od 7. avgusta
Dva čoveka u gradu

„Dva čoveka u gradu“ u bioskopima od 7. avgusta

Drama „Dva čoveka u gradu“ (Deux hommes dans la ville) prikazivaće se u beogradskim bioskopima od 7. avgusta.

Francuski reditelj alžirskog porekla Rašid Bušareb bio je opčinjen pričom filma „Dva čoveka u gradu“ (Deux hommes dans la ville) iz 1973. godine sa Alenom Delonom u glavnoj ulozi, pa je odlučio da snimi rimejk. Glavne uloge poverene su oskarovcu Forestu Vitakeru i legendarnom Harviju Kajtelu.

Bivši diler Vilijam Garnet pušten je iz zatvora 18 godina pošto je ubio lokalnog policajca. Zahvaljujući svojoj novootkrivenoj muslimanskoj veri, Vilijam menja ponašanje na bolje i želi da postane uzoran građanin. Uz pomoć saosećajne socijalne radnice (Brenda Blit), započinje novi život u malom prašnjavom gradu u Novom Meksiku.

U početku, Garnet nosi auru reformisanog čoveka, pronalazi stalan posao i gradi ljubavnu vezu sa lokalnom devojkom. Međutim, njegova prošlost je maloj zajednici dobro poznata. Pod velikim je pritiskom, jer istovremeno žele da mu se osvete šerif i meksički kriminalac iz njegove prošlosti.

U glumačkoj ekipi pored Vitakera i Kajtela su i Luis Guzman i Elen Berstin. Film „Dva čoveka u gradu“ premijerno je prikazan na 64. Berlinalu. (danubeogradu.rs)