Naslovna » Izlasci » Shopping » Epson L1800 – profi foto A3+ printer
Epson L1800 – profi foto A3+ printer
Epson L1800 – profi foto A3+ printer

Epson L1800 – profi foto A3+ printer

Iz Epson-ove štamparske kuhunje stiže nam još jedan A3+ printer, ovoga puta namenjen štampanju fotografija…

Još jedan Epson-ov A3+ CISS printer je izazvao ogromno interesovanje korisnika širom sveta. Reč je o sveže lansiranom L1800 printeru koji je profilisan kao foto A3+ štampač. Koristi šest odvojenih rezervoara sa mastilom (C, M, Y, Bk, LC i LM) i u stanju je da odštampa fotografiju gotovo besprekorne reprodukcije boja i visok stepena detaljnosti.

Upravo zbog toga Epson L1800 preporučuje ozbiljnim fotografima i ljubiteljima fotosa visoke definicije. Međutim nije samo visok kvalitet štampe ono što odlikuje L1800 printer – njega krasi i poprilično niska cena otiska što je i njegov glavni adut na tržištu.

Epson je L1800 vizuelno koncipirao kao i L1300 printer koji smo vam nedavno predstavili. Zapravo između L1800 i L1300 A3+ štampača nema nikakvih fizičkih razlika, ali zato L1800 koristi napredniju Micro Piezo glavu za štampanje koja formira kapljicu veličine svega 1.5pl.Promo

Upravo zbog toga i nudi značajno bolji kvalitet štampe i gotovo besprekornu reprodukciju boja. Naravno, u tome mu značajno pomaže i pomenutih šest mastila bez kojih nije moguće dobiti profi odštampanu fotografiju.

Poput ostalih Epson-ovih CISS printera i L1800 spada u kategoriju malih potrošača mastila, odnosno u grupu ekonomičnijih rešenja. Tako na primer A3+ fotografija odštampana sa njim u punoj rezoluciji košta i do 200 dinara manja u odnosu na štampanje tradicionalnim inkjet A3+ štampačima ili da je ista formirana u nekoj od lokalnih foto laboratorija.

Ono što je međutim mnogo važnije jeste da se dobijeni otisci gotovo trenutno suše i mogu da ostanu nepromenjeni i preko 100 godina ukoliko se adekvatno skladište.

Kao i L1300 štampač i L1800 pati od skromnog kapaciteta ulazne fioke (oko 100 listova), a na tržištu ga prati i nešto viša cena koja može da stvori odbojnost kod potencijalnih kupaca. Ipak, L1800 je profi A3+ CISS štampač koji u ovom momentu u pogledu kvaliteta štampe i ekonomičnosti nema konkurenciju pa ko bude upozao sve njegove prednosti shvatiće koliko je već u startu uštedeo.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.