Naslovna » Izlasci » Festivali » Festival CirkoBalkana, od 12. do 27. septembra
CirkoBalkana

Festival CirkoBalkana, od 12. do 27. septembra

Ispred Muzeja savremene umetnosti, na Ušću, od 12. do 27. septembra biće održan festival CirkoBalkana.

CirkoBalkana je projekat međunarodne saradnje cirkuskih organizacija – Cirkusfere iz Srbije, Cirkorame iz Hrvatske, Cirk’Oblique iz Francuske i Čarobnjakovog šešira iz Pule.

Osnovna ideja projekta je da se, pored postavljanja cirkuskog šatora kao nezavisnog edukativnog, kreativnog i izvođačkog prostora, obuče lokalne cirkuske organizacije i umetnici po pitanju funkcionisanja, kreiranja i održivosti kako „putujućeg“ performansa, tako i cirkuskog šatora, te da se uspostavi kontakt s lokalnom publikom i cirkuskim umetnicima/ama u regionu kroz predstave, program „Open Stage“ i radionice.

Ovo je druga godina projekta CirkoBalkana koja će se odvijati u Beogradu i Puli (9-25. oktobar). Prve godine programe je ispratilo oko 4.000 posetioca, 350 polaznika/ca radionica i oko 40 artista iz Francuske, Srbije, Hrvatske, Nemačke, SAD-a, Italije, Grčke…

U šatoru i oko njega publiku očekuju umetnička ostvarenja lokalnih cirkuskih umetnika ali i gostiju iz Španije, Francuske i Argentine, prezentacija cirkuske scene Hrvatske i Srbije, kao i cirkuska edukacija zainteresovanih svih doba.

Novina ovogodišnje edicije CirkoBalkane jeste činjenica da je posljednja nedelja programa u Beogradu uvrštena u prateći program BITEF festivala – BITEF Polifoniju, u sklopu koje će premijerno biti izveden i umetnički plod prošlogodišnje saradnje, francusko-srpsko-hrvatska koprodukcija predstava savremenog cirkusa „Oldness“.

Više informacija pronađite OVDE. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.