Naslovna » Izlasci » Film » Filmstreet predstavlja: Moj privatni Ajdaho
Filmstreet
Filmstreet

Filmstreet predstavlja: Moj privatni Ajdaho

Filmofili će na samom početku nove radne nedelje, u ponedeljak, 18. jula od 20.30, imati priliku da se okupe na Filmstreet festivalu i to na projekciji još jednog kultnog filma – „Moj privatni Ajdaho“ (My Own Private Idaho). Film će biti prikazan na uglu Palmotićeve ulice i Milutina Bojića.

Dramu iz 1991, baziranu na Šekspirovoj drami „Henri IV“, režirao je Gus van Sant. Ipak, pravi dragulj ovog filma predstavljaju čuveni glumci i zvezde River Feniks, Kijanu Rivs i Džejms Ruso.Za dž

Dobri prijatelji Majk i Skot žive na ulicama Portlanda i prodaju svoja tela ženama, ali i muškarcima. Povučen i tih, Majk je homoseksualac koji pati od narkolepsije, siroče opsednuto da pronađe majku. Na drugoj strani, Skot je odmetnik iz dobrostojeće porodice čiji je jedini cilj u životu da postidi svog oca ali i želju da se posle svog 21. rođendana vrati kući, gde ga čeka nasledstvo. Zajedno kreću u potragu za Majkovom majkom putujući iz Portlanda u Ajdaho.

Ipak, dok se za Majka putovanje beskonačno nastavlja, Skot želi da na tom putu pronađe svoju buduću ženu.

Zanimljivo je da je film nazvan po pesmi „Private Idaho“ grupe B-52’s, a na raznim festivalima osvojio je petnaestak nagrada. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.