Naslovna » Izlasci » Sport » Floorball Belgrade open 2014, 8-10. avgust
Florbol

Floorball Belgrade open 2014, 8-10. avgust

Od 8. do 10. avgusta u Beogradu će biti održan četvrti međunarodni turnir Floorball Belgrade open.

Utakmice se igraju u balonu Posco arene, na terenima SC Bask kod Hipodroma. U petak i subotu, prva utakmica počinje u 9.00, a u nedelju se igraju mečevi za konačni plasman. Utakmica za treće mesto počinje u 17.35, a finale je na programu od 18.30. Ulaz na sve mečeve je besplatan.Za dž

Pored gostiju iz Švedske, Finske, Češke, Slovačke, Švajcarske i Mađarske, na turniru nastupaju i ekipe Partizana i Crvene zvezde. U dve grupe nalazi se po sedam ekipa koje će međusobno igrati a po dve najbolje plasirane ekipe igraće u plejofu.

Utakmice mogu da se gledaju i preko livestreama na www.sportuzivo.tv.

Šta je florbol?

Dvoranski timski sport florbol (floorball) igra se na terenu čije su dimenzije 40×20 metara. Svaki tim ima po šest igrača uključujući golmana. Igra se sa laganim palicama i lopticom koja ima 72 mm u prečniku i teži 23 grama. Za razliku od hokeja, golman nema palicu i hvata i dodaje lopticu rukama.

Florbol je osmišljen u Švedskoj sedamdesetih godina prošlog veka, a danas se igra u 45 zemalja u više od 3.700 klubova. Svetsko prvenstvo se organizuje svake godine – jedne godine u ženskoj a druge u muškoj konkurenciji.

Srpska liga ima šest klubova: Pirati 07, Crvena zvezda, Partizan, Beograd, Dorćol i Šumadija. Prvak Srbije u sezoni 2013/14 je ekipa Pirati 07. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.