Naslovna » BG špijun » Svetske prestonice » Kako da provedete 24 sata u Beču
Beč

Kako da provedete 24 sata u Beču

Imate samo 24 sata na raspolaganju da obiđete metropolu poput Beča? Evo šta vam preporučuje služba za medije Grada Beča.

Dan u Beču možete da počnete vožnjom najvećim ringišpilom na svetu koji se nalazi pored Panoramskog točka i Kuće strave u bečkom Prateru. Na visini od 117 metara puca fenomenalan pogled na grad.

Kada se ponovo spustite na zemlju krenite u pravcu centra grada, najbolje tramvajem. Pogledom kroz prozor možete dodatno da razgledate Beč. Karta za 24-časovnu vožnju u celokupnoj mreži javnog saobraćaja Bečkih Linija košta 7,60 evra. Pošto Beč nije samo grad muzike, nego i muzeja, siđite na stanici Karlsplac gde se nalazi Bečki muzej. U njemu ćete videti ne samo značajne podatke o istoriji grada od prvog naseljavanja do današnjice, nego i aktuelne izložbe.

U bečkim kafeima ćete među gomilom sorta kafa naći neku po vašem ukusu. Ako ste raspoloženi možete usput prelistati razne bečke novine i pritom doživeti deo prave kulture bečkih kafea.

Sa dolaskom sumraka vredi posetiti plato ispred Gradske većnice gde se do kraja avgusta održava filmski festival koji nudi ne samo besplatne projekcije opera, baleta, džeza ili popa na ogromnom platnu, nego i kulinarske specijalitete iz različitih zemalja.

Rano ujutro se razgibajte, istrčite stazu u Prateru, takozvana „zelena pluća grada“, dugačku 15 kilometara. Po vrelim danima će vas osvežiti „skok“ u Stari Dunav, omiljeni raj za slobodno vreme svih Bečlija. Za kraj se smestite udobno u Muzejskoj četvrti gde možete da opustite dušu na jednoj od klupa za sedenje i ležanje koje su Bečlijama prirasle za srce.

Zaokružite svoju posetu skokom do ulice Mariahilfer, nove pešačke zone sa brojnim mogućnostima za kupovinu pre nego što nastavite putovanje. (ComPress)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.