Naslovna » Izlasci » Pozorište » Le Studio – pozorište živi!

Le Studio – pozorište živi!

Prvo nezavisno pozorište sa stalnim repertoarom – Le Studio, uskoro otvara svoja vrata treću sezonu.

U toku septembra moći ćete da pogledate političku komediju „Nemam da platim i neću da platim“, koja je ponovo adaptirana tako da odslikava aktuelna politička dešavanja, „Raspareni par“, komediju o običnim ljudima čiji će vas obični životi posebno nasmejati jer ćete u njima prepoznati sopstvenu svakodnevicu, kao i tragikomediju o osamdesetim „Jedan zarez nešto“, koja se uspešno igra od osnivanja ovog pozorišta.

Predstave se igraju petkom i subotom u ovom neobičnom intimnom prostoru u jednoj od zgrada u Venizelosovoj ulici. Iznenadićete se kakav se teatar skriva u komšiluku i čeka da ga pronađete.

Francuski reditelj Žan-Batist Demarinji je pre nekoliko godina iz Pariza došao u Beograd i sa scenografkinjom Sanjom Maljković oformio trupu Kroz prozor Fabrika, koja je zaslužna za postojanje ove autentične pozorišne oaze u Beogradu.

Žan-Batist je kroz Le Studio doneo francusku pozorišnu kulturu alternativnih skrivenih pozorišta koja su se tvrdoglavo borila da očuvaju i dele sa publikom svoj politički i umetnički stav.

Le Studio karakteriše ograničeni broj mesta na pedeset, prijateljska intimna atmosfera koja se posle predstave nastavlja uz opušteni razgovor sa umetničkim timom i dobrom muzikom.

Ovo pozorište se pamti zbog čistog i umetnički snažnog pozorišnog iskustva koje glumci koji su toliko blizu publici ne izvode – već dele, potpuno vas uvlačeći u svet u kojem granica između publike i predstave više ne postoji.

Pored predstava koje se igraju u septembru, od oktobra je i dalje na repertoaru i „Transsibirska proza“, multumedijalnim sredstvima oživljena poema Blezа Sandrara, a za sezonu 2014/15. trupa Kroz prozor Fabrika priprema tri premijere, od kojih je jedna za najmlađu publiku.

Repertoar pogledajte OVDE. (danubeogradu.rs)