Naslovna » Izlasci » Festivali » Leto u Obrenovcu 2014
Leto u Obrenovcu
Leto u Obrenovcu

Leto u Obrenovcu 2014

U subotu, 9 avgusta na platou ispred Doma kulture u Obrenovcu, počinje petodnevni festival pod nazivom „Leto u Obrenovcu“.

Ovaj festival organizuju Građanske inicijative i Fondacija mladih Obrenovca, uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Exit festivala, MTV-a, Coca Cole i mnogih drugih. U toku ovih pet dana građane Obrenovca očekuje bogat kulturni i muzički program, a 12. avgusta na Međunarodni dan mladih Građanske inicijative dodeljuju i jubilarnu, petu po redu Mladgrad nagradu.Za dž

Festival je pokrenut sa idejom da građanima Obrenovca koji nisu u mogućnosti da sebi priušte odmor usled poplava koje su ih zadesile i rekonstrukcije koja tek sledi, pruži besplatan kulturni i muzički sadržaj. Pošto su festival podržali Exit i MTV, očekuje se bogat muzički program, a neka od imena koja će nastupati su Sevdah Baby, Prti Bee Gee, kao i mnogi drugi bendovi i DJ-evi. Pored muzičkog dela, festival nudi i raznovrstan filmski, pozorišni i plesni program.

Građanske inicijative će 12. avgusta na Međunarodni dan mladih, tradicionalno dodeliti i jubilarnu, petu po redu Mladgrad nagradu. Nagrada se dodeljuje za ukupan doprinos lokalnih samouprava, organizacija, neformalnih grupa, pojedinaca i pojedinki unapređenju položaja mladih na lokalnom nivou, a ovogodišnjim pobednicima nagrade će uručiti predstavnici Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Festival će se održati na platou ispred Doma kulture u Obrenovcu od 9. do 13. avgusta. Svi izvođači za građane Obrenovca nastupaju bez honorara. (danubeogradu.rs)