Naslovna » Izlasci » Film » Mikser Kino: Zlatna groznica
Zlatna groznica
Zlatna groznica

Mikser Kino: Zlatna groznica

U sredu, 6. avgusta od 21.00, u okviru letnjeg serijala Mikser Kino biće održana projekcija filma „Zlatna groznica“ Čarlija Čaplina.

Sinonim za filmsku istoriju, jedna od najvećih filmskih legendi, Čarli Čaplin, izjavio je jednom prilikom da je „Zlatna groznica“ film po kom bi želeo da ga pamte. Upravo ovo ostvarenje je peti najuspešniji nemi film svih vremena i jedan od 100 najboljih američkih filmova po izboru vodećih filmskih kritičara i stručnjaka iz magazina „Hollywood Reporter“.Za dž

U filmu „Zlatna groznica“ (Gold Rush), Čaplin je stvorio lik usamljenog tragača za zlatom na Aljasci, koji se sa drugim američkim pustolovima uključuje u potragu za zlatom. Na tom putu sreće razne ljude i doživljava niz komičnih situacija, ali se usput i zaljubljuje.

„Zlatna groznica“ postala je klasik ekscentrične komedije, jedan od najpoznatijih i najznamenitijih filmova u istoriji svetske kinematografije, a 30 godina od nastanka, 1958. na Svetskoj izložbi u Briselu, svrstan je među 12 remek-dela snimljenih tokom cele istorije svetske kinematografije.

Ulaz u baštu Mikser House-a je slobodan, a vaše mesto možete rezervisati putem mejla: office@mikser.rs ili pozivom na 060/0170-231. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.