Naslovna » BG servis » Radovi na budućem hotelu Marriott
Hotel Marriott - gradnja (foto: Beobuild.rs)
Hotel Marriott - gradnja (foto: Beobuild.rs)

Radovi na budućem hotelu Marriott

Radovi u Vasinoj, na budućem hotelu Marriott napreduju bez većih problema.

Stari objekat, bivša poslovna zgrada Jugodrva, delom je ogoljen do nosećih greda, pa sada počinju ozbiljni radovi na novoj prostornoj i funkcijskoj organizaciji. To podrazumeva značajne intervencije na objektu, ali u okviru postojecih gabarita i spratnosti. Sva projektna rešenja prolaze i rigoroznu kontrolu stručnjaka Marriott-a, međunarodnog lanca čije će ime nositi budući hotel.

Prvo se krenulo sa uklanjanjem stare fasadne konstrukcije, pa se prešlo na demontažu spratnih betonskih ploča i čeličnih elemenata. Betonske ploče su uklonjene na prizemlju i prvom spratu jer će taj deo objekta doživeti najozbiljnije funkcionalne i prostorne promene. Na preostalim etažama neće biti uklanjane betonske ploće već će postojeća konstrukcija biti iskorišćena i u postojećim gabaritima prilagođena projektu.

Jedan od značajnijih izazova u ovoj fazi jeste izlivanje glavnog stepenišnog i liftovskog jezgra koje se prostire od podzemnih etaža do vrha objekta, a u izradi je i manje pomoćno stepenište koje je stiglo do četvrtog sprata. Počelo se i sa radovima na podzemnom oknu auto lifta koji će opsluživati buduću garažu.

Posle rekonstrukcije budući hotel imaće 114 soba, sale za sastanke, restoran i druge hotelske sadržaje. Pripadaće lancu Courtyard by Marriott, a otvaranje se očekuje u prvoj polovini naredne godine.

Investitor je PSP Farman grupacija, dok se vrednost projekta procenjuje na 25 miliona evra. (Beobuild)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.