Naslovna » BG špijun » Zaječar: Prvi Kamp klasične muzike
Zaječar - Felix Romuliana
Zaječar - Felix Romuliana

Zaječar: Prvi Kamp klasične muzike

U Zaječaru će od 15. do 23. avgusta biti održan prvi Kamp klasične muzike, koji će okupiti oko 40 mladih muzičkih talenata iz Srbije i regiona, i vrsne pedagoge i koncertne umetnike.

Među učesnicima su: Jokut Mihailović – klavir, Marija Špengler – violina, Vera Ogrizović – gitara, Tomislav Milošević – viola, Ljubiša Jovanović – flauta, Aneta Ilić – solo pevanje, Rada Pećanac – umetnički saradnik.

Mladi zaljubljenici u umetničku muziku će, pored edukacije i rada na razvijanju instrumentalne tehnike, svakodnevno pohađati i radionice za duh i telo, koje će voditi instruktorka joge Marijana Milutinović.

Kamp klasične muzike darovaće Zaječarcima tri koncerta. U sredu, 20. avgusta, na sceni Feliks Romulijana – biće priređen koncert eminentnih umetnika – instrumentalista. Dan kasnije mladi pijanisti, polaznici kampa, sviraće u svečanoj sali OMŠ „Stevan Mokranjac“, dok će 22. avgusta na sceni u pešačkoj zoni ispred zaječarskog pozorišta biti održan koncert polaznika kampa. Koncerti počinju u 19.00 i humanitarnog su karaktera.

Pokrovitelj kampa je grad Zaječar, a organizator udruženje za razvoj kulture i obrazovanja Srpski muzički centar iz Beograda, u saradnji sa OMŠ „Stevan Mokranjac“ iz Zaječara. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.