Naslovna » Izlasci » Festivali » 2. Festival epske fantastike u Domu omladine
Festival epske fantastike
Festival epske fantastike

2. Festival epske fantastike u Domu omladine

Ljubitelji epskih dela, priča i igara uživaće 27. i 28. septembra u Domu omladine Beograda jer će biti organizovan 2. Festival epske fantastike.

Program obuhvata niz predavanja, prezentacija, takmičenja, muzičkih nastupa i emitovanja animiranih filmova, a cena dnevne ulaznice je 150 dinara.

O predstojećem Festivalu epske fantastike razgovarali smo sa jednim od ogranizatora, Markom Miranovićem iz udruženja „Mač i magija“.

Prvi festival epske fantastike održan je početkom ove godine u Domu omladine Beograda. Marko Miranović kaže da je na prvi festival gledao sa određenom dozom sumnje, jer nije bio siguran kakav će biti odziv publike i u kojoj meri će mediji ispratiti događaj.

– Nismo očekivali tako veliki odziv ljudi na prvom festivalu. Tada nije postojalo naše udruženje „Mač i magija“, koje se u suštini bavi organizacijom i realizacijom čitavog događaja. Prve nastupe bilo je najteže organizovati, osmisliti i realizovati, ali na kraju se sve završilo više nego uspešno. Uspeli smo da postavimo zdrave temelje na osnovu kojih ćemo kasnije osmisliti i sve druge događaje – ističe Marko.

Vampirizam i drugi -izmi

Drugi Festival epske fantastike biće koncipiran slično kao i prvi, s tim što festival traje dva dana, a obuhvata glavni i sporedne delove programa. Veći deo događaja odvijaće se u Velikoj, bioskopskoj sali Doma omladine Beograda.

Svečano otvaranje Festivala zakazano je za subotu, 27. septembar u 13.00. Prvog dana događaja publika će imati priliku da prisustvuje predavanjima „Srpski pisci u epskoj i naučnoj fantastici“, na kojima će govoriti Nebojša Petković (autor knjige Poslednji Grad-Potraga) od 14.00 do 15.00 i Aleksandar Tešić (autor triologije Kosingas) od 16.00 do 17.00. Predstavljanje udruženja vitezova zakazano je za 18.00 i trajaće jedan sat, dok je koncert Celtic/Irish benda Krčmarice predviđen za 20.00. Prvi dan Festivala zatvoriće projekcija crtanog filma „Fire and Ice“ od 21.00 do 22.30.

Za nedelju, 28. septembar, predviđena su dva predavanja: „Vampirizam u FRPu“ (govori Dušan Kovijanić) od 14.00 do 15.00 i „Okultizam i misticizam u epskoj fantastici“ („Mač i Magija“) od 16.00 do 17.00. Drugog dana Festivala održaće se maskenbal i takmičenje u kospleju (Vampire Cosplay) od 18.00 do 19.00.

Koncert Celtic/Irish benda Loch Whisky počeće u 20.00, a posle muzičkog dela programa sledi projekcija crtanog filma „Vampire Hunter D (Bloodlust)“ od 21.00. DJ night, koji će biti održan u malom klubu Doma omladine Beograda, od 22.00 zatvoriće drugi Festival epske fantastike.

Posetioci Festivala imaće priliku da prisustvuju turnirima WarHammer (Klub Zmaj), Magic The Gathering (Klub C22), Yugioh (Klub C22) i takmičenjima u video igricama. U subotu od 13.00 počeće takmičenje u igricama Mortal Kombat 9 i Ultra Street Fighter 4, dok su za nedelju, u isto vreme, predviđena nadmetanja u igricama Tekken Tag Tournament 2 i Soul Calibur 4. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.