Naslovna » BG servis » Bez karte – kupovina karte kod kontrolora ili kazna

Bez karte – kupovina karte kod kontrolora ili kazna

Putnicima bez karte data je mogućnost da kupe posebne karte kod kontrolora ili da budu kažnjeni u iznosu od 6.000 dinara.

Gradsko veće donelo je Odluku o dopunama i izmena dopune odluke o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda, kojom se putnicima bez karte prvo nudi mogućnost kupovine posebne karte od 1.000 dinara kako bi nastavili započetu vožnju.

Kupovinom ove karte, putnik stiče pravo da nastavi vožnju u dnevnom saobraćaju u danu u kome je karta izdata, osim u posebnom prevozu minibus vozilima.

Podaci o putniku koji ne kupi posebnu kartu upisuju se u službenu evidenciju i stavljaju na uvid ovlašćenom službenom licu radi izdavanja prekršajnog naloga. U slučaju da je prisutan komunalni policajac, on će takvom putniku izdati prekršajni nalog.

Novčanom kaznom od 6.000 dinara kazniće se za prekršaj lice koje na zahtev ovlašćenog lica odbija da pokaže svoju voznu ispravu ili se vozi bez važeće ili ispravne karte. Onome ko bude platio kaznu u roku od osam dana, iznos će biti smanjen na 3.000 dinara. (Beoinfo)

loading...

Jedan komentar

  1. Koliko ce kostati ta posebna karta kod vozaca? Nije da cu se vratiti na ovaj sajt da vidim jel’ mi neko odgovorio, ali mnoge to zanima… 🙂

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.