Naslovna » Izlasci » Muzika » Clubbing » Chris Liebing u Depou, 20. septembra
Chris Liebing
Chris Liebing

Chris Liebing u Depou, 20. septembra

Najpopularniji nemački tehno DJ i producent Chris Liebing nastupiće u subotu, 20. septembra, u beogradskom Depou (Travnička 3) u okviru velike „Freedom Music“ žurke.

Biće to njegov prvi nastup pod pokroviteljstvom Ambasade Nemačke posle čak šest godina od prošle žurke i devet godina od njegovog dvostrukog izdanja „Live in Beograd“ iz 2005. godine.

Producent iz Frankfurta gaji neobično snažnu povezanost sa Balkanom i kod nas već više od decenije važi za jednog od tri najtraženija izvođača svetske tehno scene. Uz Liebinga, u Depou će nastupiti i naš najpoznatiji DJ Marko Nastić i mladi frankfurtski DJ i planetarno sve priznatiji tehno producent Monoloc.

Chris Liebing– Bilo je toliko energije i vrućine te noći, da nam je svima odeća izgledala kao da smo skočili u bazen! Bila je to specijalna noć, sa mnogo različitih ljudi koji se zajedno provode na najluđi način – ovako je Chris Liebing opisao svoju prvu žurku u Beogradu, koja je na njega ostavila takav utisak da je objavio i dvostruko izdanje sa snimkom tog nastupa. Nemačka tehno zvezda vraća se balkanskoj publici krajem ovog leta i uvek je to događaj na kojem se okupe ljubitelji elektronske muzike iz celog regiona, ovog puta u beogradskom Depou.

Liebing – na sve strane

Iako mu gust raspored nastupa širom planete ne ostavlja previše vremena za rad u studiju, Liebing je nedavno završio dva remiksa za američkog hitmejkera Mobija i u pitanju su dve veoma aktuelne tehno trake od kojih jedna sadrži samo apstraktne modulacije vokala bez ijednog ritmičkog elementa.

Harizmatični Nemac poznat je i po tome što je među prvima usvojio sve važnije tehnološke inovacije i svoj nastup podigao na nivo „živog“ nastupa koristeći konstantno čak četiri kanala dok simultano stvara remikse pred publikom uz mnoštvo često nepredvidivih rezultata koji neprestano zadivljuju i publiku i druge priznate kolege na svetskoj sceni. Kako i sam priznaje, neretko mu se dešava da ne može da ponovi neke od sopstvenih kreacija koje se mogu čuti u brojnim snimcima sa virtuoznih nastupa.

DJ karijeru Chris Liebing je počeo 1990, da bi sopstveni klub otvorio već četiri godine kasnije, posle čega osniva i prvu izdavačku kuću iz koje će posle izrasti današnja etiketa „CLR“. Jedan od pulena ove izdavačke kuće je i Monoloc, koji 20. septembra dolazi sa Liebingom u Depo.

Ulaznice za ovu veliku žurku pod sloganom „Greetings From Frankfurt“ kojom se obeležava kraj leta, prodaju se u ograničenoj količini po ranoj ceni od 790 dinara na blagajnama Eventima (eventim.rs) i Gigstiksa (gigstix.com). Ulaznice će u redovnoj prodaji, kao i na ulazu, biti skuplje. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.