Naslovna » Izlasci » Film » Dvorana KCB: Ulica u Palermu
Ulica u Palermu
Ulica u Palermu

Dvorana KCB: Ulica u Palermu

Nagrađivani film „Ulica u Palermu“ (Via Castellana Bandiera) prikazuje se u Dvorani KCB (Kolarčeva 6).

Dve ljubavnice, Roza i Klara krenule su autom u Palermo na venčanje Rozine drugarice. Klara je pošla kao Rozina pratnja i ne želi da poseti majku koja živi u Palermu.

U atmosferi nelagode i nervoze, njih dve su se posvađale zbog toga što nisu mogle da odluče kojom ulicom treba da stignu na venčanje. Ipak odlučuju da krenu sporednom uličicom.

I taman kad su pomislile da su na pravom putu, iz suprotnog smera nailazi drugo vozilo u kome se nalaze brojni članovi lokalne porodice koja se vraćala s plaže. Za volanom je starija gospođa Samira. Niko ne želi da se pomeri unazad i propusti druge. Glave su usijane. Sitan saobraćajni nesporazum prerasta u pat-poziciju epskih razmera.

Putnici iz oba vozila ponašaju se kao dva ovna na brvnu. Ubrzo se u celu stvar upliće cela radnička četvrt s pričama o zaverama, a organizuje se i kladionica. Ispod te svađe do eksplozije narasta tenzija dubokih društvenih poremećaja. (danubeogradu.rs)

Produkcija: Italija, Švajcarska, Francuska. Godina snimanja: 2013. Režija: Ema Dante. Scenario: Ema Dante, Đorđo Vasta. Fotografija: Gerardo Gosi. Uloge: Ema Dante, Alba Rorvaker, Elena Kota, Renato Malfati. Nagrade: Venecija 2013 – najbolja ženska uloga, Elena Kota; Geteborg – nagrada za međunarodni debi.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.