Naslovna » Izlasci » Shopping » Epson: Ekonomična štampa – pametan izbor
Epson CISS
Epson CISS

Epson: Ekonomična štampa – pametan izbor

Štampači i multifunkcijski uređaji bazirani na sistemu kontinuiranog dotoka mastila (ITS) nisu nikakva novina na tržištu, ali su zahvaljujući kompaniji Epson postali popularni i široko upotrebljivi.

Kompanija Epson je direktno zaslužna za veliku ekspanziju ITS printera i MF uređaja u poslednjih nekoliko godina i to ne bez razloga. Otkrivamo vam zašto su Epson-ovi ITS printeri bolji od tradicionalnih inkjet rešenja i koje su to njihove prednosti…

Ekonomičniji, isplativiji, lakši za održavanje

Potpuna je zabluda da ITS štampači i multifunkcionalci moraju biti glomazni i nezgrapni jer integrišu velike bočice iz kojih se povlači mastilo, zapravo potpuno je suprotno – oni su kompaktniji i od tradicionalnih inkjet štampača sa slim kertridžima, a glavni razlog je to što su njihovi rezervoari sa mastilom izvedeni eksterno, odnosno pored printera. Na ovaj način dobija se na lakšem održavanju kao i na potpunoj kontroli potrošnje mastila.Promo

Ekonomičnost je jedna od jačih strana Epson-ovih ITS štampača i multifunkcionalaca – konkretno moguće je postići uštedu i do 30% u potrošnji mastila i to iz svih modova štampe što direktno znači i manju cenu otiska. Ovo je od ključnog značaja za radna i kancelarijska okruženja, pogotovo ona gde se puno štampa.

Sa Epson-ovim ITS printerima i MF uređajima isplativost je vidljiva na svim nivoima, počevši od same cene otiska koji se dobija do cene mastila sa kojima se štampa. Na ovaj način Epson je napravio jedan mali, ali veoma isplativ eko sistem koji brzo vraća uloženi novac što je i jedan od primarnih zadataka ITS rešenja.

Štampanje bez zastoja

Sa Epson-ovim ITS štampačima i multifunkcionalnim uređajima u radu nema nikakvog zastoja, čak i kada je mastilo pri samom kraju u rezervoaru. Da budemo precizniji jednostavno i lako se doliva boja u rezervoare, a isti lepo fiksiraju u posebno dizajniranom kućištu.

Dobar potez proizvođača je što je kod svih svojih ITS rešenja onemogućio bilo kakvu mogućnost za prolivanjem boje čak i pri grubljem transportu istih sa jedne na drugu lokaciju. Inače, Epson je boje za sve svoje ITS printere i MF uređeje su cenovno prilično približio kupcima što je jedan od ključih razloga velikog uspeha Epson-a na ovom tržištu.

Besprekorna aplikativna i logistička podrška

Snažan hardver nije od presudnog značaja za normalno funkcionisanje bilo kog ITS printera ili MF jedinice već i odlična logističko-aplikativna podrška, a Epson je i na ovom polju ponudio znatno više od drugih naročito u interakciji sa Mac radnim okruženjima.

Konkretno uz sve svoje ITS MF uređaje i štampače Epson nudi odličnu drajversku podršku, kao i pristojan softver za obradu grafičkih, slikovnih i svih drugih sadržaja. Racionalno i ekonomski gledano vreme povoljne ITS štampe i štampe uopšte je pred nama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.