Naslovna » Turizam » Van Beograda » Jesenji vikend van Beograda
Sremski Karlovci
Sremski Karlovci

Jesenji vikend van Beograda

Uživanje u bojama jeseni nikako ne treba propustiti, kao ni jesenji vikend van Beograda, posebno kada je dan sunčan, a nebo azurno plavo.

Fruška gora je sigurno dobar izbor, a razlog su listopadne šume, u jesen najlepše za šetnju. Može se odsesti u Banji Vrdnik, koja poseduje otvorene i zatvorene bazene sa termalnom vodom i bogat spa-wellness program.

Ili u Sremskim Karlovcima, gradu izuzetno lepe arhitekture XIX veka, poznatom po vinu, tamburašima i restoranima na Dunavu sa odličnim ribljim specijalitetima.

Pešačenje uređenim stazama Fruške gore, do vidikovaca sa pogledom na voćnjake i vinograde i poseta nekom od manastira, kojih na planini ima šesnaest, su dovoljni za odmor i opuštanje.

Vikend u Bukovičkoj Banji može da se pamti po šetnji velikim banjskim parkom i stazama na planini Bukulji, rekreaciji pored jezera Garaši, po opuštanju u modernom wellness centru.

Može se boraviti i u ljupkom etno selu Divljakovac, obići pećina Risovača, i sve to u krugu od samo nekoliko kilometara. Dobro je odvojiti vreme i za posetu desetak kilometara udaljenoj Topoli sa poznatim vinarijama, kraljevskim vinogradima, kompleksom Karađorđevića i crkvom Svetog Đorđa.

I Vršac je posebno lep u jesen, sa trgovima, očuvanim baroknim fasadama, gotskim građevinama i velikim gradskim parkom. Vikend u Vršcu podrazumeva odlazak na Vršački breg, a pored rekreacije u prirodi tu je i bogata ponuda sadržaja u wellness i fitness centrima. Ni ovde se u jesen ne zaobilaze vinogradi, vršački – odmara i sam pogled na njih, sve dok lišće potpuno ne opadne.

Na predloženim lokacijama i u kišnim i hladnim danima kasne jeseni šetnja je obavezna. I neki od spa i wellnes tretmana, dobro vino i dobro društvo, za savršen dvodnevni odmor.

Udaljenost manja od 100 kilometara od Beograda čini ih pogodnim i za jednodnevne izlete u danima jesenjih vikenda. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.