Naslovna » Izlasci » Festivali » Kids Fest: Konkurs za himnu 10. Dečijeg filmskog festivala
Kids Fest

Kids Fest: Konkurs za himnu 10. Dečijeg filmskog festivala

Od 13. do 19. oktobra biće održan jubilarni 10. Dečiji filmski festival Kids fest.

U susret desetom festivalu, pozvana su deca koja vole da pišu, a inspirišu ih filmovi, biokop i druženje sa drugarima, da osmisle himnu 10. Kids festa. Tema konkursa je „Hajde da gledamo filmove“.

Najmlađi ljubitelji filmova uz odobrenje roditelja, učitelja ili nastavnika, mogu da pošalju pesmu koja će sadržati dve strofe i refren na mejl himna@kids-fest.com. Konkurs traje do 5. oktobra.

Stručni žiri koji čine Leontina Vukomanović, Srđan Čolić i Marko Kon izabraće pobednika konkursa. Ime pobednika biće objavljeno 6. oktobra na sajtu www.kids-fest.com i na FB stranici /MCFSrbija. Muziku za himnu komponovaće članovi žirija u studiju „Moby“ gde će biti i snimljena. Zvaničnu himnu otpevaće dečiji hor „Čarolija“ na svečanom otvaranju u Dvorani Doma sindikata, 13. oktobra.

Pobednik konkursa osvojiće neverovatni Archos 101 Childpad 8GB koji dodeljuje Computerland, drugoplasirani osvaja Dexy Co vaučer u vrednosti od 15.000 dinara, a trećeplasirani osvaja karte za celo odeljenje za neku od projekcija u Dvorani Doma sindikata.

Igrani filmovi i dokumentarci

Ovogodišnji filmski program čine ostvarenja za decu i mlade iz Francuske, Danske, Švedske, Norveške i SAD-a. Među ostvarenjima su igrani filmovi sa svetskih festivala, dokumentarci o prirodi, priče o neobičnim prijateljstvima, uzbudljive avanture, kao i animirani 3D filmovi studija 20th Century Fox. Većina filmova na Kids festu biće sinhronizovana na srpski.

U Beogradu se 10. Dečiji filmski festival održava u bioskopima Cineplexx Ušće SC, Cineplexx Delta City, Roda Cineplex, Dvorani Doma sindikata i u bioskopu Fontana, u Novom Sadu u bioskopu Arena Cineplex, u Kragujevcu u bioskopu Cineplexx Kragujevac Plaza, dok će u Nišu centar dešavanja festivala biti bioskop Vilin grad. Pored pomenutih gradova revija Kids fest filmova održaće se i u više od 30 gradova širom Srbije.

Na 10. Dečijem filmskom festivalu Kids festu gledaoci će biti u prilici da gledaju zanimljive filmove, a u bioskopima ih očekuju i zanimljive radionice, igrice i pokloni. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.