Naslovna » Izlasci » Shopping » Koje su prednosti Epson-ovih projektora
Epson CLO

Koje su prednosti Epson-ovih projektora

Kompanija Epson najveći je proizvođač projektora na svetu i ime iza koga u ovoj oblasti stoje brojne inovacije počevši od vrste osvetljenja koju koriste rešenja pomenutog tj. projektori do vrhunskog kvaliteta slike iza koga stoje napredne tehnologije ovog proizvođača.

U više navrata pisali smo o svim prednostima Epson-ovih projektora poslednje generacije, ali sada ćete moći da pročitate o tri ključna faktora koja ih izdvajaju od drugih…Promo

Odlično osvetljenje

Kako bi se dobila kristalno jasna i svetla slika osvetljenje koje poseduje jedan projektor mora biti na najvišem mogućem nivou. Epson je u želji da postigne što bolje osvetljenje razvio CLO tehnologiju koja omogućava da slika iz svih uglova izgleda svetlo, jasno i prijatno za oči. Snop svetla koji pada na platno je ujednačen i to je u suštini glavna prednost Epson-ove CLO tehnologije. Pomenuta ujedno neopterećuje previše lampu tako da je životni vek iste prilično dug.

Savršena reprodukcija pigmenata

Reprodukcija boja je jedna od najbitnijih stvari kod projektora i Epson je već duži niz godina apsolutni gospodar na ovom polju. Međutim, pomenuta kompanija je pre nekoliko godina odlučila da ode korak dalje od svih i maksimalno je usavršila svoju 3LCD tehnologiju po kojoj je danas i poznata. Ista omogućava besprekoran prikaz boja, ali i njihovu odličnu vidljivost bez obzira iz kog ugla se gledaju filmovi ili prezentacije.

U osnovi 3LCD tehnologija je donela do 10 puta bolju sliku, tj. bolju reprodukciju boja u odnosu na bilo koju tehnologiju koju danas možemo naći kod konkurentskih modela. Upravo zbog toga Epson je u više navrata do sada osvajao najprestižnije svetske nagrade za prikaz i reprodukciju boja. O besprekornoj reprodukciji boja sa Epson-ovim projektorima dosta govori i podatak da se većina svetskih filmova na velika platna upravo projektuje sa njih.

Zavidna detaljnost

Dobro osvetljenje i vrhunska reprodukcija boja trebalo bi logično da donesu i sjajnu detaljnost, međutim to nije tako, bar kada su projektori upitanju. Kako bi se rešio ovaj problem kompanija Epson je u okviru 3LCD tehnologije razvila nekoliko sjajnih tehnološih rešenja sa kojima se postiže dobra gustina pigmenata i time dobija na zavidnoj detaljnosti. U osnovi što je gustina veća to je prikaz slike, tj. detaljnost bolja.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.