Naslovna » BG špijun » Svetske prestonice » Let’s CEE – filmski festival u Beču
Let's CEE (foto: Jakub Kavin)
Let's CEE (foto: Jakub Kavin)

Let’s CEE – filmski festival u Beču

Na trećem filmskom festivalu Let’s CEE, od 2. do 11. oktobra, u Beču će biti prikazano više od 90 istaknutih filmova iz centralne i istočne Evrope, uz dolazak gostiju iz inostranstva među kojima su i dobitnici Oskara.

Na programu će biti kako nagrađivani klasici, aktuelni festivalski hitovi (iz Kana i Sarajeva), kratki filmovi, nagrađivani dokumentarni filmovi, drame, dirljive ljubavne priče, uzbudljivi trileri, iščašene komedije iz centralne i istočne Evrope uključujući region Kavkaza i Tursku.

Svi filmovi biće prikazani na originalnom jeziku sa nemačkim ili engleskim titlovima. Festival se održava u bečkim bioskopima Urania Kino, Actor’s Studio, Village Cinema i Brunnenpassage.

Hajlajt festivala biće između ostalog: segment „25-The Retrospective“ u okviru kojeg vodeći filmski kritičari iz čitavog sveta biraju najbolji film poslednjih 25 godina iz ukupno 25 zemalja centralne i istočne Evrope, serija anti-ratnih filmova, tematsko težište: ljubav i komunizam kao i debitantski filmovi.

Među gostima će biti i Mina Đukić (Neposlušni), Snežana Penev (Spomenik Majklu Džeksonu) i Sanja Živković (Marijina epizoda). (ComPress / danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.