Naslovna » Izlasci » Izložbe » „Nove slike Beograda“ na Savskom šetalištu
Nove slike Beograda
Nove slike Beograda

„Nove slike Beograda“ na Savskom šetalištu

U četvrtak, 11. septembra od 13.00, biće otvorena izložba umetničkih fotografija „Nove slike Beograda“, na Savskom šetalištu Beogradske tvrđave.

Na izložbi „Nove slike Beograda“ biće predstavljeni radovi mladih talentovanih umetnika Akademije umetnosti u Beogradu koji su, inspirisani našim glavnim gradom, na kreativan i specifičan način predstavili duh prestonice.Za dž

Izložba se sastoji od 24 panoa. Ideja studenata katedre za Fotografiju Akademije umetnosti i Turističke organizacije Beograda bila je da se umesto dokumentovanja turističkih atrakcija zabeleže trenuci iz svakodnevnog života Beograda i njegovih žitelja.

Autori izloženih radova Tamara Antonović, Zoran Rašić, Jana Vidojković, Jelena Siljanović i Maja Grčić, studenti su druge, treće i četvrte godine katedre za Fotografiju Akademije umetnosti, na kojoj se izučavaju praktična i teorijska znanja o značaju i upotrebi fotografskog medija u domenima dokumentarne, „life“, modne i reklamne fotografije, fotožurnalizma, savremene umetnosti fotografije i drugo.

U slučaju kiše, otvaranje izložbe će se održati na Muzičkom paviljonu Kalemegdanskog parka. (Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.