Naslovna » Izlasci » Sport » Odigrana istorijska kriket utakmica Terijera i CC Minhen
Kriket - KK Stari grad i CC Minhen
Kriket - KK Stari grad i CC Minhen

Odigrana istorijska kriket utakmica Terijera i CC Minhen

Kriket klub Stari grad odigrao je prijateljsku utakmicu u formatu 40 overa sa nemačkim CC Minhen, u Lisičjem jarku koja je završena rezultatom 120:230 all out.

Iako je nemački prvoligaš iz Minhena opravdao ulogu favorita, beogradski Terijeri, koje je predvodio kapiten Nebojša Đurić zadovoljni su otporom koji su pružili protiv CC Minhen. U ekipi CC Stari Grad posebno su se istakli Boško Didanović, Edi Li Van Renen i Bogdan Dugić.

– Ovo je najbolja ekipa sa kojom smo igrali od početka razvoja kriketa u Srbiji. Stari grad je danas dobro igrao ali smo i pre utakmice znali da će biti teško protiv kluba „Minhen“ – rekao je Nebojša Đurić.

Ekipa Minhena koju je predvodio Igor Šestin gostovala je u Beogradu u okviru evropske turneje tokom koje su već posetili trinaest zemalja.

– Zadovoljni smo uslovima u kojima smo igrali i prijatno smo iznenađeni da je protivnička ekipa uglavnom bila sačinjena od lokalnih igrača. To je prava retkost. Nadamo se da ćemo uskoro videti ekipu Stari grad u Minhenu – istakao je na kraju utakmice Igor Šestin.

Prijateljskom utakmicom sa nemačkim prvoligašem počinje i velika akcija Kriket federacije Srbije, Kriket saveza Beograda i klubova Stari grad i Mirijevo koja ima za cilj da se jedan od najpopularnijih kolektivnih sportova u svetu približi javnosti, posebno deci srednjoškolskog uzrasta.

Tokom sledeće sedmice srpski kriketaši održaće treninge u nekoliko beogradskih gimnazija. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.