Naslovna » Izlasci » Shopping » Opasno dobro i veoma moćno Chieftec Libra kućište
Chielftec Libra
Chielftec Libra

Opasno dobro i veoma moćno Chieftec Libra kućište

Chieftec je jedan od najvećih proizvođača kućišta i napajanja u svetu a i domaća publika ga izuzetno ceni prvenstveno zbog odličnog balansa cena-performanse.

Zapravo, domaći kupci su odavno Chieftec odlično prihvatili, pogotovo gejmerska populacija za koju je u proteklih nekoliko godina ovaj proizvođač dizajnirao niz zanimljivih napajanja i kućišta, među kojima se posebno ističe kućište oznake LF-01B-OP iz prestižne Libra porodice…

Chieftec-ovo LF-01B-OP kućište vizuelno izgleda veoma atraktivno i ultra modernog je koncepta. Napravljeno je od najkvalitetnijeg čelika i pune plastike koja se ne grebe i nije podložna habanju, a lako se održava što je za gejming populaciju veoma važno.

Ovo kućište je Midi Tower tipa i opremljeno je sa velikim brojem ventilatora koji održavaju unutrašnju “klimu” baš na nivou kakvom treba da bude. Sa njegove prednje strane nalaze se ležišta za optičke uređaje i jedan prorez 3.5-inčnog tipa za umetanje fioke sa hardom ili SSD-om. Inače, prednju stranu prekriva posebno osmišljeni panel koji je tu više radi poboljšanja vizuelnog identiteta, nego zbog neke funkcije.

Gornjom stranom kućišta, bar njenim prednjim delom dominira kontrolni panel na kome se nalaze USB 3.0, USB 2.0 i audio portovi, kao i potenciometri za regulisanje brzine okretanja ugrađenih ventilatora.

Zadnja strana pak krije veliki broj ekspanzionih slotova (7), dok je unutrašnjost osmišljena tako da se matične ploče (mATX i ATX tipa) i PC komponente montiraju lako i jednostavno. LF-01B-OP kućište pored dolazi sa sistemom poluga za montažu optike i hard diskova, a ako se to korisniku ne dopada ostavljena je i opcija sa šrafljenjem, koju napredni korisnici najčešće koristi.

Chieftec ovo kućište isporučuje bez napajanja što je za klasu kojoj pripada i potpuno očekivano, ali sa druge strane kupcima se nude i brojni dodaci koji mogu doneti pouzdaniji i komforniji rad. Zbog svega toga i cena mu nije previše skromna, ali u poređenju sa sličnim konkurentskim rešenjima značajno je prihvatljivija.

Cena (sa PDV-om): 9.599 dinara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.