Naslovna » BG svaštara » Ekologija » Potraga za prirodnim beogradskim blagom
Ušće
Ušće

Potraga za prirodnim beogradskim blagom

Udruženje Ekološki pokret Zemun realizovaće tokom septembra i oktobra, drugu godinu zaredom, projekat „Potraga za prirodnim beogradskim blagom“, uz podršku Sekretarijata za zaštitu životne sredine grada Beograda, a prvi izlet – obilazak Velikog ratnog ostrva zakazan je za subotu, 6. septembar.

Posle obilaska Velikog ratnog ostrva, građane očekuju i druge zanimljive avanture – plovidba Savom i Dunavom, obilazak Zemunskog lesnog profila, kao i istraživanje botaničke bašte „Jevremovac“ i Arboretuma Šumarskog fakulteta, posle čega će biti organizovano i glasanje za omiljena prirodna dobra.Za dž

„Potraga za prirodnim beogradskim blagom“ jedan je od 32 projekata koji su finansijska sredstva za realizaciju dobila u okviru konkursa „Beogradu s ljubavlju“, koji je organizovao Sekretarijat za zaštitu životne sredine. Ukupni fond ovog konkursa za projekte iz oblasti zaštite životne sredine iznosio je 13 miliona dinara.

Program obilazaka:

Subota, 6. septembar (10.00)… Veliko ratno ostrvo, pešačka tura
Subota, 13. septembar (10.00)… Botanička bašta „Jevremovac“, pešačka tura
Subota, 20. septembar (10.00)… Zemunski lesni profil „Široka staza“, Veliko ratno ostrvo i stanište malih vranaca (špic Ade Ciganlije), tura brodom
Subota, 4. oktobar (10.00)… Arboretum Šumarskog fakulteta i svečana završnica projekta, pešačka tura

Svi obilasci su besplatni. Zainteresovani građani se mogu prijaviti na sajtu www.lagumica.org.rs ili na mail ekopokret.zemun@gmail.com, uz navođenje imena, prezimena i kontakt telefona; dobiće informacije o mestu okupljanja i drugim detaljima u vezi sa izletom. Prijavljivanje traje do popunjavanja broja putnika, za svaku avanturu pojedinačno.

Udruženje Ekološki pokret Zemun je za projekat „Potraga za prirodnim beogradskim blagom“ dobilo 2013. godine i nagradu „Zvezde Beograda“ – za najbolji ekološki projekat koji je podržao Sekretarijat za zaštitu životne sredine. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.