Naslovna » Izlasci » Shopping » Thecus N2310 – pouzdan server visokih performansi
Thecus N2310
Thecus N2310

Thecus N2310 – pouzdan server visokih performansi

Iza kompanije Thecus je više od 15 godina iskustva u oblasti dizajniranja i proizvodnje NAS Storage servera, a u ovoj godini kompanija je na tržište lansirala veći broj raznolikih rešenja među kojima pažnju domaćih kupaca najviše privlači model N2310 kako svojom veoma korektnom cenom, tako i odličnim performansama.

Radi se o kompaktnom NAS Storage serveru koji se od sličnih rešenja na tržištu izdvaja po visokom stepenu bezbednosti koji nudi, visokim stepenom kompaktnosti i krajnje jednostavnim konfigurisanjem.

N2310 je jedan od osnovnih NAS Storage server u ponudi Thecus-a. Koncipiran je kao rešenje za mala i srednja radna okruženja, ali može biti i odličan izbor za zahtevnije kućne korisnike koji imaju potrebu za visokom bezbednošću podataka i mogućnosti da iste smeste na veći skladišni prostor.Promo

N2310 ima prostor za umetanje dva 3.5-inčna HDD-a maksimalnog kapciteta od 2TB (ukupno 4TB) što je više nego dovoljno za jedno radno okruženje sa desetak radnika. Tu su i neizbežne RAID opcije (RAID 0, RAID 1 i JBOD), kao i brojne sjajne dodatne mogućnosti (S.M.A.R.T, Auto-rebuild, Hot-swap, Disk roaming, skeniranje loših blokova…) zbog kojih je N2310 klasu ispred sličnih rešenja na tržištu.

Kako bi sve glatko funkcionisalo Thecus je ovaj model opremio i sa 512MB radne memorije, ali i učinio kompatibilnim sa svim aktuelnim Windows i Mac platformama, kao i većinom popularnih Linux distribucija. Njegova jedina mana je nešto veća buka koju proizvodi ugrađeni ventilator kada se N2310 propisno zagreje, ali na svu sreću to traje jako kratko jer cooler veoma brzo obori temperaturu na dozvoljene vrednosti. Za ovaj model Thecus isporučuje i zavidnu aplikativnu podršku kao i niz opcija za fino konfigurisanje bekapa.

Iako deluje kao malo veći HDD storidž N2310 je zapravo punokrvni NAS Storage server koji vrediti imati u svom poslovnom ili kućnom okruženju.

Sa njime svi podaci biće bezbedni kako od internih tako i od eksternih upada. Iznad svega on se po potrebi lako može preneti i sa jedne na drugu lokaciju čime donosi daleko više funkcionalnosti u odnosu na slična konkurentska rešenja. Razmislite o njemu, sigurni smo da ćete biti prijatno iznenađeni krajnjim mogućnostima.

Cena (sa PDV-om): 19.600 dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.