Naslovna » Izlasci » Shopping » Thecus N2520: Mali i pouzdan NAS server
Thecus N2520
Thecus N2520

Thecus N2520: Mali i pouzdan NAS server

Da li ste znali da je kompanija Thecus u tekućoj godini dobila nekoliko prestižnih priznanja za NAS servere mini koncepta? Naravno da niste, pošto je reč o proizvođaču koji se ne hvali nagradama već dobrim performansama.

Jedan od modela ovenčan brojnim priznanjima za radne karakteristike i dizajn je i NAS Storage Server N2520, koji svojim fizičkim izgledom više podseća na neki moderni desktop računar, nego na storidž server, ali to je u osnovi i bila želja proizvođača. Kao NAS server široke primene bez problema može služiti kao Skladišni (file) server, Media, iTunes i Photo Web server, IP Cam (server za video nadzor), Print server, Backup server, Web server, FTP ili MySQL server. Ali to nije sve…Promo

Po želji korisnika može biti inicirano maksimalno 8 TB skladišnog prostora i to u kombinaciji 2 x 4 TB zbog konfiguracije ležišta koja je 2 x 3.5″. To je u osnovi sasvim dovoljno za jedan komforan rad, što znači da NAS Storage Server N2520 mogu koristiti i zahtevniji korisnici tj. da pored kućne primene može biti i solidno rešenje za manju kancelariju.

Ceo sistem nosi Intel-ov Atom procesor (1.2 GHz) koji nije neki brzinski šampion, ali sasvim korektno obavlja svaki zadatak koji se postavi ispred njega. Njemu je na raspolaganju 1 GB DDR3 radne memorije što je spram snage procesora potpuno OK, odnosno omogućava komforan paralelizam u radu za do pet, šest korisnika.

Ovaj NAS server na sebi ima izvedene LED diode preko kojih je moguće pratiti radne statuse, ali i sve bitne parametre vezane za inicirane diskove. Pošto može da bude i kvalitetan Media server dolazi sa mali daljinskim upravljačem preko koga semože upravljati svim multimedijalnim sadržajima. Inače, NAS Storage Server N2520 je napravljen od kvalitetnih materijala i u radu je skoro totalno nečujan.

U pogledu krajnjih performansi opravdao je sva naša očekivanja, a posebno nas je obradovalo kada smo saznali da će ga na našem tržištu pratiti izuzetno povoljna cena. I šta reći na kraju – odično rešenje za kućne korisnike i male kancelarije kojima je potreban stabilan i pouzdan server storidž.

Cena (sa PDV-om): 27.913 dinara

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.