Naslovna » Izlasci » Shopping » Thecus N4310 – odličan i pouzdan NAS server
Thecus N4310
Thecus N4310

Thecus N4310 – odličan i pouzdan NAS server

Za razliku od modela N2310 koji smo vam nedavno predstavili N4310 je daleko ozbiljniji Thecus-ov NAS server koji i fizički i konceptualno deluje kao jedno profi rešenje.

Isti je dizajniran za primenu u zahtevnijim radnim okruženjima (srednjeg i većeg tipa) i može paralelno da opslužuje veliki broj korisnika, kao i da skladišti maksimalno do 16TB podataka. Ogroman skladišni prostor prati i najviši mogući nivo bezbednosti, ali i mogućnost rada ugrađenih HDD drajvova kroz RAID modove (0, 1, 5, 6, 10 i JBOD), što je najzahtevnijim korisnicima od ključnog značaja za brz i pouzdan rad.Promo

N4310 raspolaže sa četiri ležišta za čvrste diskove 3.5-inčnog tipa u koje je moguće iskombinovati maksimalno 4 HDD-a od po 4TB (ukupno 16TB). On redefiniše brzinu i način pristupa podacima jer se kompletan pristup i transfer informacija obavlja preko posebno osmišljenog softvera koji u neku ruku i filtrira podatke. Na ovaj način maksimalno se kontroliše sadržaj koji se nalazi na storidžima, ali i kontrolišu eventualni neovlašćeni pristupi.

Što se tiče potrošnje energije Thecus-ov N4310 NAS server spada u jedne od energetski najefiksnijih obzirom da troši svega 29.5W u punoj operativnosti, tj. nešto manje od 10W kada se nalazi u stanju mirovanja. Osmišljen je tako da se odlično razume sa svim aktuelnim Windows i Mac okruženjima, ali nudi i mogućnost pristupa preko popularnih mobilnih platformi (Android i iOS) što verujemo da će pojedine korisnike i radna okruženja posebno prijatno iznenaditi.

Za razliku od sličnih rešenja na tržištu ovaj NAS server je moguće konfigurisati i kao BitTorrent storidž, ali i kao ozbiljan multimedijalni server sa širokim spektrom delovanja. Ovim potezom Thecus je želeo da se maksimalno približi ljubiteljima multimedije i zabave, kao i svima koji imaju veću potrebu za skidanjem sadržaja sa interneta.

N4310 između ostalog raspolaže i sa 1GB radne memorije zahvaljujući kojoj paralelno (bez zastoja) može da opslužuje veliki broj korisnika. I to bi u kratkim crtama bio Thecus-ov N4310 NAS server koji cenom nije previse povoljan kao model N2310 ali zato nudi mnogo više od pomenutog i definitvno paerformansama cilja na naprednija radna okruženja.

Cena (sa PDV-om): 37.699 dinara

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.