Naslovna » Turizam » Tragom pisaca: Književni vodič kroz Beograd
Književni vodič kroz Beograd
Književni vodič kroz Beograd

Tragom pisaca: Književni vodič kroz Beograd

Prethodnih pet godina „Književni vodič kroz Beograd“ pratio je tragove petnaest beogradskih pisaca „ucrtavajući“ u mapu grada staze koje su povezivale najvažnije tačke njihovog života i stvaralaštva.

Kao logičan nastavak u okviru novog programa napravljena je sinteza pojedinačnih staza u jednu zajedničku i dodato još nekoliko pisaca koji nisu bili obuhvaćeni dosadašnjim programima.Za dž

Staza se pruža od Vračara, od Makenzijeve ulice sve do Kalemegdanskog parka i Beogradske tvrđave i povezuje Miloša Crnjanskog, Slobodana Markovića, Borislava Pekića, Aleksandra Popovića, Milicu Jakovljević, Momčila i Svetomira Nastasijevića, Dušana Radovića, Branka Ćopića, Desanku Maksimović, Isidoru Sekulić, Iva Andrića, Rastka Petrovića, Đuru Jakšića, Danila Kiša, Stanislava Vinavera, Stevana Sremca, Janka Veselinovića, Borisava Stankovića i Branislava Nušića, smeštajući ih u jedan prostorni i vremenski okvir.

Od Vračara do Kalemegdanskog parka

Tokom tročasovne šetnje prolazi se pored mesta gde su stanovali, ulicama kojima su se kretali, pored parkova kojima su šetali, kafana u kojima su pili, družili se, debatovali, ponekad zapevali, pored njihovih škola, fakulteta, redakcija listova ili ustanova u kojima su radili.

Tako će biti osvetljen deo dvovekovne kulturne i društvene istorije Beograda.

Program „Književni vodič kroz Beograd“ već šest godina realizuje Centar za kulturne inicijative „Kulttura“ uz podršku Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

Šetnja traje tri sata i besplatna je. Okupljanje je ispred zgrade u Makenzijevoj 81, u petak 19. septembra, četvrtak, 25. septembrа, petak 3,10. i 17. oktobrа u 16.00.

Zbog ograničenog broja mesta obavezno je prijavljivanje na 066/056-906, 066/056-096 ili na kontakt@beogradskesetnje.rs.

Više informacija pronađite OVDE. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.