Naslovna » Izlasci » Festivali » Vreva od 10. do 13. septembra
Vreva
Vreva

Vreva od 10. do 13. septembra

Drugi Ulični festival aktivizma – Vreva, biće održan od 10. do 13. septembra, u Beogradu, u produkciji magazina Liceulice i partnera.

Vreva festival kroz niz programa nastoji da afirmiše, zaštiti i podstakne aktivizam, angažovano stvaralaštvo, preduzimljivost, brigu o zajednici i životnoj sredini, multikulturalnost i toleranciju, inkluziju nasuprot diskriminaciji, humanost, solidarnost i filantropiju.

Ovih nekoliko dana ulice, parkovi, dvorišta, haustori i druga javna mesta postaće pozornice, bine, galerije i podijumi bez zidova, otvoreni za sve.

Ovogodišnja Vreva startuje 10. septembra u KC Grad. Naredna dva dana ulice, parkovi, haustori, prolazi i slični javni prostori – plato ispred KCB, plato ispred Francuskog Instituta, savamalske ulice, izlozi i trotoari u centralnim beogradskim ulicama – biće mesta koja će organizatori pokušati da oslobode, zauzmu, unaprede i promene – bar za kratko vreme.

Poslednjeg dana festivala, 13. septembra, kroz završne programe, biće otvoren jedan novi, javni gradski prostor – dvorište ispred zgrade u kojoj se nalaze prostorije magazina Liceulice.

Veliki broj aktivnosti

Vrevu 2014. posetioci će moći da dožive kroz izložbe na otvorenom, javne prezentacije, ulične koncerte i književne susrete, kroz radionice, filmske projekcije, tribine razgovore u parku ili nekom dvorištu, susrete s kreativnošću na neočekivanim mestima.

Kroz veliki broj aktivnosti i na više gradskih lokacija, više od stotinu učesnika imaće priliku da predstave svoj rad i ideje za bolje sutra jer osnovna ideja festivala jeste da umetnost izvede u prostore u kojima publika nema naviku da učestvuje u procesu estetske razmene.

„Može li umetnost da govori o nepravdi, diskriminaciji, siromaštvu, isključenosti, o uzurpaciji javnog prostora, o diskriminaciji, o zloupotrebi javnog interesa, o pohlepi i neodgovornosti? Može, mora i hoće!“

Više o festivalu pročitajte OVDE. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.