Naslovna » Izlasci » Festivali » Zombie Walk: Radionica za filmsku masku i šminku
Zombie Walk
Zombie Walk

Zombie Walk: Radionica za filmsku masku i šminku

Od 15. do 18. oktobra biće održan deveti Festival srpskog filma fantastike u Beogradu i po treći put Zombie Walk.

Poslednjeg dana festivala po beogradskim ulicama proći će karnevalska povorka obožavalaca horora i fantastike maskiranih u žive mrtvace koji su osvojili publiku još sa filmovima Džordža A. Romera. Zombie Walk ne bi bio moguć bez velikog tima vrednih šminkera.

Od prve ovakve šetnje održane u Sakramentu u Americi, trend se preko Kanade, Engleske, Danske, Švedske, Italije, Argentine i Meksika (koji drži Ginisov rekord sa više od 9000 učesnika u šetnji) proširio širom sveta i postao nezaobilazan deo programa najvećih festivala fantastike.

Zbog sve većeg interesovanja i konstantnog rasta broja zombi šetača, u okviru festivala i ove godine biće organizovana radionica za filmsku masku i šminku za sve koji žele da nauče kako nastaju zombiji i učestvuju kao šminkeri na ovogodišnjoj Zombi šetnji.

Radionicu od 2012. godine vodi profesionalni tim za specijalne efekte: vajarka Nina Vujasin i majstor za specijalne efekte Miroslav Lakobrija. Tokom tri dana kreativnog rada polaznicima će kroz video, foto i praktičan rad biti predstavljen proces izrade maski: naučiće veštine modelovanja u glini, kalupiranja, livenja u lateksu i šminkanja finalne maske zombija sa profesionalnom šminkom.

Rok i način prijavljivanja

Na radionicu se možete prijaviti slanjem kratke biografije i kontakt telefona na:
zombiewalkbelgrade@gmail.com do 18. septembra. Odabrani polaznici biće kontaktirani do 20. septembra. Radionica će biti održana 26, 27. i 28. septembra. (danubeogradu.rs)