Izdvajamo
Naslovna » Arhiva tagova: radionica

Arhiva tagova: radionica

Merkator: Dani stripa od 25. do 27. avgusta

Dani stripa, poslednjeg avgustovskog vikenda

U Merkator centru na Novom Beogradu, na adresi Bulevar umetnosti 4, od petka 25. do nedelje 27. avgusta družiće se ljubitelji stripa, na manifestaciji Dani stripa.

Pročitaj više »

Dani slovenačkog filma od 22. do 25. novembra

Put u raj (Pot v raj), 2014.

Dani slovenačkog filma u Beogradu pun je naziv manifestacije u okviru koje će u Jugoslovenskoj kinoteci biti otvorena izložba, održana dva okrugla stola, prevodilačka radionica, koncert, i prikazano više filmskih ostvarenja različitih žanrova.

Pročitaj više »

Radionica 5 Ritmova u Beogradu 18. septembra

5 Ritmova u Beogradu

“Dobrodošli kući”, naziv je pod kojim će u Beogradu biti održana radionica plesa 5 Ritmova – Talasi, u nedelju 18. septembra.

Pročitaj više »

CZKD: POTOP, zajednički projekat sa pozorištem iz Libana

Žunaid Saraidin (Junaid Saraideen), pozorište Zoukak, Bejrut

Zainteresovani za besplatnu pozorišnu radionicu pod nazivom POTOP: Gilgameš i potraga za besmrtnošću, trebalo bi, ukoliko žele da učestvuju, da se prijave do četvrtka, 28. aprila.

Pročitaj više »

MDS: Radionica „Office 365 i Enterprise Mobility rešenja“

MDS radionica

Kompanija MDS Informatički inženjering je u saradnji sa lokalnom Microsoft kancelarijom organizovala zajedničku radionicu „Office 365 i Enterprise Mobility rešenja“.

Pročitaj više »

Radionica „Znanjem do cilja“ od 29. februara

Radionica "Znanjem do cilja"

Za nezaposlene Beograđane i one koji žele da započnu sopstveni posao pokreće se radionica „Znanjem do cilja“.

Pročitaj više »

Beograđani dizajnirali Skver Mome Kapora

Skver Mome Kapora, budući izgled

Prvi zadatak u okviru projekta “Urbani džepovi Beograda” uspešno je završen – građani su, zajedno sa nadležnima u Gradskoj upravi, osmislili izgled Skvera Mome Kapora na Vračaru.

Pročitaj više »

Jair Verdiger: Irski ples – prvi koraci

Jair Verdiger - irski ples, prvi koraci

Nekadašnji član „Lord of the Dance“ Jair Verdiger održaće radionicu „Prvi koraci“ za početnike i zaljubljenike u irski ples.

Pročitaj više »

Novi festival: DEV9T u junu u Beogradu!

Dev9t u Ciglani (foto: Vladimir Jević)

Zamišljen kao umetnička kolonija, uz slogan “stvaraj dalje”, u Beogradu će u junu biti održan prvi festival pod nazivom DEV9T.

Pročitaj više »

Vizualizator: Radionica, 14. decembra

Vizualizator

Od 18. do 23. decembra biće održan beogradski festival fotografije Vizualizator, a radionica u Domu omladine najaviće tu manifestaciju.

Pročitaj više »

Zombie Walk: Radionica za filmsku masku i šminku

Zombie Walk

Od 15. do 18. oktobra biće održan deveti Festival srpskog filma fantastike u Beogradu i po treći put Zombie Walk.

Pročitaj više »

Slikar Vlaho Bukovac: Obilazak izložbe i radionica

Vlaho Bukovac - Baronica Rukavina, 1898; detalj

U atrijumu Narodnog muzeja u Beogradu u nedelju 29. juna završava se izložba Slikar Vlaho Bukovac (1855-1922). Tim povodom biće priređeno poslednje autorsko vođenje kroz postavku.

Pročitaj više »

Radionica Svet performera od 12. avgusta

Plavo pozorište

Pozorišna laboratorija Plavo pozorište organizovaće od 12. do 23. avgusta radionicu Svet performera u zgradi BIGZ-a.

Pročitaj više »

Radionica „Biciklističke subkulture“ u KC „Grad“

Karkatag kolektiv

Radionica „Biciklističke subkulture“ Karkatag kolektiva biće održana u Kulturnom centru „Grad“ tokom dva vikenda – 18. i 19. i 25. i 26. maja, od 12.00 do 16.00.

Pročitaj više »

Radionica i promocija knjige „Arhitektura“, 24. aprila

Kreativni centar: Dragana Jokić - Arhitektura

Izdavačka kuća Kreativni centar i Kulturni centar Beograda (Trg Republike 5) organizovaće radionicu „Budi i ti arhitekta. Saznaj i probaj“, 24. aprila od 13.00.

Pročitaj više »

Program „Arheolog i ja“ za najmlađu muzejsku publiku

Narednog vikenda najmlađa muzejska publika, uzrasta do 12 godina, biće u mogućnosti da sazna šta sve znači biti arheolog. Naime, u subotu, 11. avgusta od 12.00, u atrijumu Narodnog muzeja biće organizovana izložba o rezultatima desetogodišnjih istraživanja lokaliteta Kale Krševica. Učestvujući u arheološkim iskopavanjima kao deo arheološke ekipe, članovi radionice Dečjeg kluba Narodnog muzeja u Beogradu će naučiti kako izgleda …

Pročitaj više »

Zimski raspust u Radionici starih zanata

U toku zimskog raspusta, u Radionici starih zanata, u Unutrašnjoj Stambol kapiji, od 5. do 15. januara, od 10.00 do 14.00 časova, JP „Beogradska tvrđava“ organizuje prezentacije izrade predmeta od drveta. Prezentacije su namenjenje svim posetiocima Beogradske tvrđave, ali najviše učenicima osnovnih škola koji će raspust provesti u gradu. Izrade predmeta od drveta i tehnike završne obrade prezentovaće Dušan Prizrenac …

Pročitaj više »

Put oko sveta pod maskama

Prijatelji dece Zvezdare organizuju besplatne radionice za mlade od 12 do 19 godina u okviru programa „Put oko sveta pod maskama“, od 3. do 13. januara (14.00-17.00). U Biblioteci-galeriji „Branko Miljković“ (Bulevar kralja Aleksandra 298) radionice će voditi studentkinje primenjene umetnosti Mina Simić i Branka Borić. Učesnici programa moći će da se upoznaju sa istorijatom pravljenja i upotrebe maski u …

Pročitaj više »

Aladin u Delta Cityju

Pozorišna predstava „Aladin“ u izvođenju pozorištaonice „Una Saga Serbica“, biće održana u sredu, 16. novembra od 18.00, na drugom spratu Delta Cityja. Mališani će ovog puta imati priliku da pogledaju avanture siromašnog mladića Aladina, koji se zaljubljuje u prelepu princezu Džasmin. U nameri da osvoji princezu, pomaže mu duhoviti Duh iz boce, a kad se u ljubavnu priču umeša i zli Džafar, …

Pročitaj više »

„Nedoslednosti“ Đorđa Stojanovića

Od 10. (12.00) do 22. oktobra u galeriji O3one (Andrićev venac 12) biće otvorena radionica „Nedoslednosti“ u kojoj će učestvovati studenti Arhitektonskog fakulteta i arhitektonski studio „4od7“ Đorđa Stojanovića. Radionica je treći i završni deo naučno-istraživačkog projekta koji je započet pre dvanaest meseci u cilju ispitivanja fenomena materijalne transformacije. Predviđeni metod rada oslanja se na upotrebu dostupnih materijala i jednostavnih …

Pročitaj više »