Naslovna » Izlasci » Festivali » 30. Beogradski džez festival počinje sutra!
Beogradski džez festival
Beogradski džez festival

30. Beogradski džez festival počinje sutra!

Jubilarni 30. Beogradski džez festival (BDžF), manifestacija od posebnog značaja za grad Beograd, biće svečano otvoren u petak, 24. oktobra, u Velikoj sali Doma omladine Beograda.

Program počinje u 19 časova.00, a publici će se obratiti Goran Vesić, predsednik Odbora BDžF; Milivoje Mića Marković, umetnički direktor BDžF; Marko Stojanović, v.d. direktora Doma omladine Beograda i Milan Vlajčić, ugledni kritičar i istoričar popularne kulture koji prati Beogradski džez festival od osnivanja. U muzičkom programu nastupiće Kvartet Maksa Kočetova (Ukrajina/Srbija).

U koncertnom programu od 21.00, u Velikoj sali DOB-a predstaviće se spektakularni Children Of The Light Trio, sastavljen od najboljih instrumentalista današnjice: Danilo Perez na klaviru, Džon Patituči na basu i Brajan Blejd za bubnjevima.

Skoro – pa rasprodate sve ulaznice

Kompleti ulaznica za glavni program 30. Beogradskog džez festivala rasprodati su još pre 10 dana, a rasprodate su i pojedinačne ulaznice za glavni program 25. i 26. oktobra (Volfgang Pušnig i Mamadu Dijabate/Vasil Haždimanov, odnosno Jakob Anderškov/Paolo Fresu).

U prodaji je mali broj ulaznica za svečano zatvaranje 30. BDžF, 27. oktobra u Domu sindikata, sali u kojoj je festival počeo davne 1971. godine. Te večeri, u duplom koncertnom programu, publici predstavljamo dve najveće zvezde ovogodišnjeg izdanja festivala: Čarls Lojd Kvartet po sudu kritike održao je 2011. godine najbolji koncert od ponovnog pokretanja Beogradskog džez festivala, pa se sa svojim ovogodišnjim projektom „Wild Man Dance Suite“ više nego opravdano našao u jubilarnoj programskoj ponudi.

Iste večeri imamo zakazan susret sa virtuoznim pijanistom i kompozitorom Mišel Kamilom, kojeg je domaća publika dugo čekala! Njegov Trio predstavlja najbolje od latino-džeza što se danas može čuti na koncertnim binama širom sveta.

U okviru ponoćnog programa Beogradskog džez festivala, publika će i ove godine pratiti uzbudljiv program koji predstavlja sve oblike džez muzike u Evropi: od Portugala do Nemačke, od Austrije do Italije, od Švajcarske do Danske. Ulaznice za ponoćne koncerte, po ceni od 800 do 1.000 dinara mogu se nabaviti na blagajni DOB-a i preko Eventim prodajne mreže.

Bez Morica fon Osvalda

Zbog nepredviđenih okolnosti došlo je do izmene u ponoćnom programu 24. oktobra. Moric fon Osvald je doživeo nezgodu – polomio je kuk i nalazi se u bolnici, pa će sa Nils Peter Molvaerom na elektronskim instrumentima nastupiti Moricov stalni saradnik (i bratanac) Lorens fon Osvald.

Ova izmena neće uticati na promenu ranije najavljenog sadržaja ovog koncerta. (danubeogradu.rs)

Program

Petak, 24. oktobar – DOB, Velika sala
19.00 … Svečano otvaranje: Kvartet Maksa Kočetova
21.00 … Children of the Light Trio

Petak, 24. oktobar – DOB, Amerikana
23.00 … Nils Peter Molvaer i Lorens fon Osvald: „1/1“

Subota, 25. oktobar – DOB, Velika sala
19.30 … Serbian Jazz, Bre!
21.00 … Trio Vasila Hadžimanova i Vasil Hadžimanov bend
sa gostom Dejvidom Binijem

Subota, 25. oktobar – DOB, Amerikana
23.00 … Puschnig – Sass – Diabate: „Mutua“
00.15 … Nils Wogram Nostalgia

Nedelja, 26. oktobar – DOB, Velika sala
19.30 … Jacob Anderskov: Strings, Percussion and Piano
21.00 … Paolo Fresu Quintet

Nedelja, 26. oktobar – DOB, Amerikana
23.00 … Sylvie Courvoisier & Mark Feldman Quartet
with Billy Mintz and Scott Colley
00.15 … Red Trio

Ponedeljak, 27. oktobar – Dvorana Doma sindikata
19.30 … Charles Lloyd Quartet: „Wild Man Dance Suite“
21.30 … Michel Camilo Trio

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.