Naslovna » Izlasci » Sajmovi » 59. Sajam knjiga: Kreativni centar – više od 60 novih izdanja
Kreativni centar

59. Sajam knjiga: Kreativni centar – više od 60 novih izdanja

Na ovogodišnjem 59. međunarodnom beogradskom sajmu knjiga Kreativni centar predstaviće više od 60 novih i originalnih izdanja.

Knjige za predškolce

Za najmlađe čitaoce Kreativni centar pripremio je slikovnice „Ko je to gladan?“ i „Gde je moja mama?“ iz edicije ‘Radoznali Meda’. Veoma popularna edicija ‘Žuća’ bogatija je za dve kartonske slikovnice – „Žuća broji do 10“ i „Žućine omiljene boje“.

„Larousse 1.000 reči“ je slikovni rečnik uz koji će se mališani dobro zabavljati – prepoznavaće ono što je prikazano na slikama, imenovaće predmete i pojave i pričaće priče na osnovu slika. U ediciji ‘Zabava i druženje dece i odraslih’ namenjenoj deci od četiri do sedam godina objavljeni su naslovi „Misli, pa smisli“, „Eci, peci, pec“, „Kosta u zoološkom vrtu“ i „Tajna planinske pećine“. Istom uzrastu namenjeno je i izdanje „Moja torbica za vrtić“.

Knjige za osnovce

Početnicima u čitanju ovaj izdavač pripremio je knjigu „Samo za tvoje uši“ izuzetnog autorskog tandema (Jasminka Petrović i Dobrosav Bob Živković) objavljenu u ediciji ‘Od čitanja se raste’. Knjige iz te serije razvijaju čitalačko samopouzdanje kod dece.

„Cipela na kraju sveta“ nova je knjiga Dejana Aleksića u ediciji ‘Svet je jedan’. U toj seriji, u kojoj se objavljuju zanimljive knjige poznatih pisaca za decu i mlade iz različitih krajeva sveta, objavljen je i roman Vesne Aleksić „Lovac na maslačke“ kao i prevedene knjige „Vilja i razbojnikovići“, „Ivino letovanje“, „Priča o jednom Pedru“, „Slučaj Romeo“ i „Rang-lista sreće“.

Izdanja za tinejdžere

U ediciji ‘Vremeplov’ ističe se roman Slavoljuba Stankovića „Čarobnjak Dandruf“ i Izgubljena knjiga“, kao i knjigu „Matje Idalf i Čarolija trnja“ – treći deo serijala o dogodovštinama dečaka Matjea popularnog francuskog pisca Kristofa Morija koji će biti gost Beogradskog sajma knjiga i Kreativnog centra.

„365 jezičkih crtica. Za sve one koji žele da govore i pišu pravilno“ nova je knjiga Violete Babić. Dočekana je s velikim interesovanjem publike i čitalaca, što nije ni čudo budući da autorka „Jezičke crtice“ već skoro dve godine objavljuje svakog jutra na svojoj stranici na Facebook-u.

Knjige za roditelje i sve koji rade s decom

Roditeljima su namenjena izdanja „Prva pomoć za bebe“ i „Prva godina u džepu“, kao i knjiga „Korak po korak 4“ koja sadrži tabelarno izložene dečje razvojne karakteristike sa pet uobičajenih uzrasnih preseka za sve značajne aspekte razvoja (senzomotorni, socijalno-emocionalni, saznajni razvoj, razvoj govora i komunikacije).

Medicinske sestre vaspitači, roditelji, kao i svi oni koji imaju sreće da se bave decom, dobili su još jedan priručnik koji će im pomoći da organizuju zanimljive aktivnosti, podsticajne za razvoj dece do treće godine.

Kreativni centar

 

Knjige za decu i odrasle

„Automobil. Izum koji je ubrzao svet“ prati razvoj automobila i automobilske kulture u svetu i u Srbiji od pionirskih pokušaja do danas. Namenjena je svim ljubiteljima četvorotočkaša.

Knjiga „Lego ideje“ sadrži više od 500 ideja ljubitelja Lego kockica koja će sve zaljubljenike u tu najbolju igru svih vremena inspirisati da kreiraju sopstvene čudesne modele. U knjizi se nalaze originalne kreacije srednjovekovnih dvoraca, međugalaktičkih svemirskih brodova, aviona, zmajeva, mostova, kuća i još mnogo, mnogo toga.

Različak

Povodom dvadeset pet godina od osnivanja Kreativni centar pokrenuo je novu ediciju knjiga za mlade – ‘Različak’.

Akrostih objašnjava o kakvim je knjigama reč: Različite su, A duhovite, Zabavne vrlo, Lekovite. I zato daju Čitanju čar, A ti pokaži Kreativni dar. Prve dve knjige u toj ediciji su „Stilske igre“ i „Priče od A do Š“ Simeona Marinkovića, sa ilustracijama Dušana Pavlića i Tihomira Čelanovića.

Biće objavljene i „Tajna nemuštog jezika“ Ivane Nešić, „Grozon“ Džulije Donaldson, „Igra odrastanja“ Ivane Lukić i „Težim putem do roditeljstva“ Nevene Lovrinčević.

Izložba Nušić fondacije

Povodom obeležavanja 150 godina od rođenja Branislava Nušića (1864–1938) izdavačka kuća Kreativni centar i Nušić fondacija predstaviće deci i svim zainteresovanim posetiocima život i rad tog neprolaznog giganta srpske satire na 59. Međunarodnom sajmu knjiga.

Izložba Nušić fondacije obuhvata dvadeset pet postera koji prikazuju život značajnog srpskog književnika, komediografa, pisca romana, drama, priča i eseja, začetnika retorike u Srbiji, novinara i diplomate. Takođe, pisac će posetiocima biti predstavljen i karikaturama iz legata Gite Predić Nušić, nastalim dok je Branislav Nušić bio živ, kao i savremenim karikaturama. Izložba će biti otvorena od 26. oktobra do 2. novembra. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.