Naslovna » Izlasci » Sajmovi » 59. Sajam knjiga: Laguna – pisci, knjige, akcije
Sajam knjiga - Laguna
Sajam knjiga - Laguna

59. Sajam knjiga: Laguna – pisci, knjige, akcije

Izdavačka kuća Laguna učestvovaće po sedamnaesti put na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, 59. po redu, koji će pod sloganom „Vreme je za knjigu“ biti održan od 26. oktobra do 2. novembra.

Laguna će predstaviti celokupnu produkciju. Od prošlog do ovog Sajma knjiga Laguna je bogatija za 540 novih izdanja domaćih i stranih autora.

Domaći i strani hitovi

Hitovi izdavačke kuće Laguna između dva Sajma knjiga su: „Fajront u Sarajevu“ dr Neleta Karajlića, „Poslednje proleće u Parizu“ Jelene Bačić Alimpić, „Dosije Bogorodica“ Vanje Bulića, „Romani“ Ive Andrića, „Frojdova ljubavnica“ Karen Mak i Dženifer Kaufman, „Jedan po jedan“ Tonija Parsonsa, „London roud“ Samante Jang, „Tri lica jedne ljubavi“ Šandora Maraija, „Spas“ Isidore Bjelice, „Beograđanke“ Igora Marojevića i mnoge druge…

Na Laguninom štandu, najvećem na ovogodišnjem Sajmu, biće predstavljeno blizu 2.200 različitih naslova koji predstavljaju kvalitet i dostignuće dosadašnjeg rada Lagune, a gostovaće više od trideset domaćih autora koji će potpisivati svoja nova izdanja.

Prostor štanda podeljen je u deset celina, najveći prostor na štandu zauzeće hitovi sajma, kao i knjige na akciji, veliki deo na štandu zauzeće knjige domaćih autora, dečje knjige, ljubavni romani, drame i trileri. I ljubitelji fantastike, istorijskih romana, muzičkih izdanja i popularne psihologije moći će da odaberu knjige za sebe na posebno određenom delu štanda.

Ekskluzivni gost Lagune na ovogodišnjem Sajmu biće britanski autor Toni Parsons, autora bestselera „Čovek i dečak“, koji će ovom prilikom promovisati roman „Jedan po jedan“, napeti prvi roman u novom, eksplozivnom kriminalističkom serijalu.

Laguna - Sajam knjiga

Za ovogodišnji Sajam knjiga pripremili smo prave hitove: „Sportski lider Novak Đoković“ Krisa Bauersa, „Kainov ožiljak“ Vladimira Kecmanovića i Dejana Stojiljkovića, „Napet šou“ Marka Šelića Marčela, „Spas 2“ Isidore Bjelice, „Aleks“ Pjera Lemetra, „Amerikana“ Čimamande Ngozi Adiči, „Priče o crvenom sirku“ Mo Jena… Do početka Sajma pojaviće se i knjige „Mračna mesta“ Džilijen Flin, „Hodočašće Arsenija Njegovana“ Borislava Pekića, „Šta bi dao da si na mom mjestu“ Dušana Vesića, „Sam sa sobom“ Mihaila Gorbačova, „Ruska“ Edvarda Raderfurda, „Ričardova kraljica“ Filipe Gregori, „Umoran od života i smrti“ Mo Jena, „Božićna bajka“ Zorice Kuburović, „Neki drugi film“ Petra Jončića, „101 tehnika uticaja“ D. R. Gilberta, „Mesto u mećavi – Priča o Milanu Mladenoviću“ Aleksandra Žikića…

Posetioci Laguninog štanda moći će da uživaju u nekoliko akcija, pa će tako moći da kupe tri knjige za 999 dinara, tri knjige za 499 dinara, tri knjige za 299 dinara, dok će četvrta akcija koju je Laguna pripremila biti 50% popusta na enciklopedije.

I ovogodišnji Sajam knjiga u Beogradu, koji predstavlja najznačajniju kulturnu manifestaciju u zemlji, biće prilika da izdavači predstave svoja najbolja izdanja koja ujedno predstavljaju i kulturnu baštinu naše zemlje. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.